Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2018. 12. 18.

Izrael megtiltotta a Gázában élő keresztényeknek azt, hogy eljussanak Betlehembe

2018. 12. 18.

Több, a közel-keleti keresztények jogaiért kiálló szervezet tiltakozott az ellen, hogy a ,,vallásszabadság védelmezőjeként,, tetszelgő izraeli kormány megtiltotta a Gáza övezetben élő keresztények számára azt, hogy eljussanak Betlehembe.

Az izraeli állam konkrétan megtagadta számukra a beutazási engedély kiadását a megszállt nyugati területekre és Betlehem városába, ahová a palesztin keresztények karácsonykor el szoktak látogatni.

A keresztény szervezet bejelentette, hogy az izraeli hatóságok visszautasították az idén beadott kérelmeket, csupán néhány embernek állították ki azokat, akik elmúltak 55 évesek.

A szervezetek ezért elítélik az izraeli hatóságok döntését, főleg amiért az izraeli kormány és maga Benjamin Netanjahu miniszterelnök is korábban a keresztények védelmezőjének állította be magát. Azonban tetteik és döntéseik azt bizonyítják, hogy mindez hazugság.

A jelenlegi statisztikai adatok szerint a Gáza övezetben már csupán 730 keresztény vallású lakos él. Többségük a görög ortodox egyházhoz tartozik.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑