Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2015. 06. 26.

Izrael megtiltotta a gázaiaknak, hogy Ramadan idején az Al-Aksza mecsetbe látogassanak

2015. 06. 26.

Az izraeli hadsereg megszállt területek igazgatásával foglalkozó szerve szerdán visszavonta ötszáz gázai övezeti lakosnak a ramadán alkalmából, a jeruzsálemi Al Aksza mecset meglátogatására adott belépési engedélyét.


Az 1967-ben létrejött Cogat ami a megszállt területeken koordinálja a tel-avivi kormány tevékenységét, a döntését biztonsági okokra hivatkozva hozta meg, mivel kedd este Gázából indított rakéta csapódott be az ezrei átkelőnél.

A támadást az Omar Brigádja szalafista csoport vállalta magára,akik az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet támogatását élvezik. A szélsőséges gázai terrorszervezet az utóbbi időben gyakran provokálja a cionista hadsereget, hogy azok indokot találva gázai célpontok ellen hajthassanak végre katonai akciókat, vagy szankcionálhassák a palesztin lakosságot.

Az izraeli hadsereg azonnali válaszcsapással reagált a rakétatámadásnak, a szemtanúk és az izraeli hadsereg információi szerint egyik támadás sem járt halálos áldozattal vagy sérüléssel. Izraeli oldalról viszont megerősítették, hogy válaszcsapásuk eltalálta az Omar Brigád kilövőállását.

Az Ynet izraeli online hírportál szerint az eredeti tervek alapján a gázaiak csütörtökön és pénteken utazhattak volna be Izraelbe, hogy meglátogassák a megszállt palesztin területeken lévő Al-Aksza mecsetet. A Cogat az utolsó pillanatban az engedélyek visszavonását az átkelőhelyek instabil biztonságával indokolta.

Izrael idén csak nyolcszáz főnek adott volna beutazási engedélyt a muszlimok szent hónapja a Ramadan idejére, hogy részt vehessenek a jeruzsálemi al-Aksza mecset hétvégi imáin. A cionista rezsimnek kapóra jött az Iszlám Állam provokációja, hogy megtilthassa a gázai palesztinok beutazását.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑