Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2018. 06. 29.

Izrael nem fogad be menekülteket, csak iszlamistákat

2018. 06. 29.

Izrael nem fogad be Daraából a napokban útnak indult szíriai menekülteket, de továbbra is kész a humanitárius segítségnyújtásra – közölték izraeli illetékesek.

A Szíriai Arab Hadsereg a napokban indította meg Bazalt névre hallgató felszabadító hadműveletet Dél-Szíriában  az évek óta Daraa tartományt megszállás alatt tartó iszlamista terroristák ellen.

Az izraeli tízes tévé szerint a harcok miatt menekültek ezrei, főként nők és gyerekek indultak Izrael felé. Az izraeli média azonban valótlanságot állít. A nők és a gyerekek számára Daraa tartomány viszonylag távol van az Izrael által megszállt Golán fennsíktól. Napokig kellene menetelniük, hogy odaérjenek ráadásul az Iszlám Állam egy kis enklávéján is keresztül kell haladniuk ami a mai napig fenntudod maradni Izrael és Jordánia határánál. Mindemellett kizárt, hogy a szír civilek a cionista állam felé menekülnek akik ellen országuk már 70 éve hadban áll.

Fekete csillag: harci cselekmények a szír katonák és a terroristák között. Piros: Szíria a damaszkuszi vezetés által ellenőrzött terület. Zöld: Iszlamista csoportok köztük az Al-Kaida szíriai ágát képező Nuszra Front által megszállt terület. Fekete: Iszlám Állam által megszállt terület. Kék: Izrael által megszállt Golán-fennsík

Jordánia is bejelentette, hogy nem fogad be újabb menekülteket, miután már több mint egymillió szíriai él náluk ideiglenes táborokban.

A Daraa tartományból menekülő civilek többsége, belső területekre a Szíriai Arab Hadsereg által ellenőrzött  Damaszkusz és Al-Szwejda tartományok településeire menekül. A biztonság mellett élelmiszert gyógyszert és menedéket kapnak a damaszkuszi vezetéstől.

Szíriai családok tucatjai indultak el a Szíriai Arab Hadsereg állásai felé Dael és Ibtaa településeken, miután az Al-Nuszra (Al-Kaida) militánsai kivégzésekkel fenyegették őket, ha a hadsereget merik bármilyen módon támogatni.

Az orosz légierő támogatásával, a Szriai Arab Hadsereg becslések szerint egy hónapon belül felszámolja az összes terrorista csoportot az ország déli tartományaiban és ismét ellenőrizheti a teljes jordán és megszállt Golán fennsík határait.

Izrael a több mint hét éve tartó háború alatt a határnál humanitárius segítségnyújtással látta el a  Szíriából menekült megsebesült iszlamista fegyvereseket.

 A hadsereg tábori kórházat állított fel a határon a könnyebb sebesültek fogadására, a súlyosabb eseteket pedig mentővel az ország belsejében található kórházakba szállították. Az izraeli médiumok által készített felvételeken csak sebesült iszlamista ruhát viselő férfiak feküdtek a sátorkórházban. Benjamin Netanyahu személyesen látogatta meg az egyik sátorkórházat ahol kézfogással üdvözölte a Szíriából menekülő sebesült terroristákat.

Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök sebesült iszlamista fegyveresek látogat meg a megszállt Golán-fennsíkon

Az izraeli légierő számtalanszor biztosított megelőző légicsapásokat az iszlamista csoportoknak, hogy támadásokat indítsanak a Szíriai Arab Hadsereg állásai ellen.

Orientalista.hu – Zenobia MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑