Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2015. 04. 03.

Izrael őrjöng az iráni atomprogram miatt

2015. 04. 03.

Izraeli kormánykörök szerint „rossz keretmegállapodás” született a nagyhatalmak és Irán között az iszlám köztársaság atomprogramjáról, és „történelmi hibához” vezethet, ha a csütörtökön létrejött alku alapján születik meg a végleges egyezség.

A zsidó terrorállam szerint a megállapodás csak „fokozza a veszélyeket” és legitimálja az iráni atomprogramot, noha az izraeliek szerint a cél egyszer és mindenkorra az lenne, hogy „Teherán ne tudjon atombombát építeni”. Az izraeli kabinet nehezményezi, hogy az iráni atomlétesítmények közül egyet sem zárnak be.

Izrael úgy véli, “az egyezség a szankciók teljes körű feloldásával kecsegtet Irán számára, miközben (Teheránt) nem fosztják meg nukleáris képességeitől”. Felrótták azt is, hogy a megállapodás nem szólítja fel az iszlám köztársaságot, hogy „hagyjon fel az agresszióval a régióban, a terrorizmus támogatásával és azzal, hogy Izrael megsemmisítésével fenyegetőzik”.

Izrael továbbá azzal vagdalkozik, hogy a keretegyezmény „az iráni diktátumok előtti kapituláció, és nem békés, hanem háborús atomprogramhoz fog vezetni.”

Izrael új megállapodást szeretne, amely „jelentős mértékben csökkentené az iráni nukleáris infrastruktúrát, az iráni agressziót és ezáltal a terrorizmust”.

Orientalista.hu – (Forrás: alfahir.hu – MTI)

Megosztom:

, ,




Back to Top ↑