Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2019. 05. 15.

Izrael palesztin újságírókat tartóztatott le a Jordán folyó völgyében

2019. 05. 15.

A megszálló izraeli erők vasárnap letartóztattak hét palesztin újságírót és egy emberi jogi aktivistát a Jordán folyó völgyének északi részén.

A szemtanúk elmondása szerint az előállított személyeket az egyik közeli izraeli katonai ellenőrző pontra szállították Tubas városába.

A helyi beszámolók szerint a Palesztin Újságíró Szövetség tagjai azért voltak a helyszínen, hogy figyelemmel kísérjék azt ahogyan az izraeli hadsereg deportálja az egyik palesztin falu, Hamsa Al-Fuqa lakosait. Az újságírók igazolványát és felszerelését az izraeli hadsereg lefoglalta.

Az újságíró szövetség már jelezte, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a letartóztatott újságírókat szabadon engedjék. A Nemzetközi Újságíró Szövetséget is felkérték, hogy tegyen meg mindent a palesztin újságírókért.

Az Orientalista.hu szintén elítéli az újságírókat ért izraeli jogsértést és a sajtószabadság megsértését. Ezen kívül kiállunk a letartóztatott palesztin újságírók jogaiért és követeljük mielőbbi szabadon bocsájtásukat.

Orientalista.hu szerkesztősége

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑