Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2018. 10. 28.

Izrael Szíriát és Iránt vádolja a Gáza övezetből kilőtt rakéták miatt

2018. 10. 28.

Izrael szerint a Gáza övezetből indított rakéták kilövésére Damaszkuszból és Iránból adták a parancsot. Az izraeli hadsereg közvetlenül a szíriai kormányt gyanúsítja azzal, hogy felhasználja a palesztin csoportokat az Izrael elleni rakétatámadásokra. Szerintük a palesztinok több tucat rakétát indítottak az övezetből Irán segítségével.

,,A rakétákkal kapcsolatban, melyeket Izraelre lőttek ki, tudjuk, hogy a parancs Damaszkuszból származik és érintett benne az Iráni Forradalmi Gárda ,,Al-Quds,, zászlóalja is.,,

Az izraeli hadsereg szóvivője éppen ezért kijelentette, hogy az izraeli válasznak ,,nincsenek földrajzi korlátai.,,

Az izraeli vadészgépek több tucat célpontot bombáztak a Gáza övezetben, mire válaszul az ellenállók több mint 30 rakétát lőttek ki Izraelre. Az övezetben ezek voltak az utóbbi hetek legkomolyabb támadásai. A harcok az után váltak egyre hevesebbé, miután az izraeli hadsereg az utóbbi napokban öt palesztin tüntetőt gyilkolt meg a Gáza övezet határánál.

Az izraeli légierő bejelentése szerint 80 célpontot támadtak Gázában, többségében biztonsági épületeket. Azonban az izraeli hadseregnek nem okoz gondot kórházak, iskolák bombázása sem. Néhány hete például a Gázában található kulturális központot robbantották fel, mely kulturális programok helyszínéül szolgált.

Az izraeliek bejelentése szerint a Vaskupola nevű rakéta elhárító rendszer a 30 kilőtt rakétából 10-et semmisített meg. Kettő a Gáza övezeten belül landolt, a többi pedig nyílt területekre hullott. (Tehát a rakéta elhárító rendszerük 33%-os hatékonysággal működik.)

Az izraeli vádaskodás azonban, mely Szíriát és Iránt érinti teljesen érthetetlen. Nagy valószínűséggel nem az említett két ország támadja őket a Gáza övezetből. De ha mégis….Vajon nem lenne e joga Szíriának bosszút állnia azokért a borzalmakért, melyet az Iszlám Állam és egyéb terror szervezetek okoztak az utóbbi években? El kellene e tűrniük Izrael részéről azt, hogy ezeket a terror szervezeteket támogatta? Mert a Szíriába polgárháborút kezdeményező terroristák Izraeltől kapták a fegyvereik egy részét, és e mellett élelmiszert, kommunikációs eszközöket, valamint gépjárműveket is kaptak az izraeli hadseregtől. Arról nem is beszélve, hogy a terroristák sebesültjeit a Golán fennsíkon lévő izraeli katonai kórházakban látták el.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Forrás: Al-Jazeera

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑