Cadmus fordítás Cadmus
Szudán

2020. 11. 09.

Izraelel történő kiegyezzés elleni aláírásgyűjtésbe fogtak Szudánban

2020. 11. 09.

Bizottság alakult Szuánban ami azIzrael állammal történő kiegyezéssel elégedetlen polgárokat képviseli. A bizottság szombaton bejelentette, hogy aláírás gyűjtő kampányt szerveznek a kiegyezés ellen.

A kampány a ,,Három nemes kampány,, nevet kapta.

NEM a békére
NEM a kiegyezésre
NEM a cionista rezsim elismerésére

A bizottság azt is bejelentette, hogy bizonyos időközönként gyűléseket és szemináriumokat is szerveznek melyeken ismertetik az aláírás gyűjtő kampány céljait.

Szudán az ötödik arab ország lenne ami elismerné a cionista államot.

Szeptemberben Abu Dhabi és Manama írt alá békeszerződést Tel Avivval Washingtonban. Egyiptom 1979-ben , míg Jordánia 1994-ben kötött békét Izraellel.

Szudánban azonban a cionistákkal kötendő béke hallatán jelentős tüntetések kezdődtek, mivel a szudáni lakosság nem hajlandó elismerni az izraeli rezsimet és továbbra is a palesztin nép mellett áll.

A szudáni politikusok és a szudáni ellenzék másik nagy problémája az, hogy jelenleg egy olyan ideiglenes katonai kormány próbál megállapodni Izraellel, mely semmilyen népi felhatalmazással nem rendelkezik.

A Burhan tábornok által vezetett ideiglenes katonai kormányzat azután jött létre, miután az Egyesült Államok által támogatott katonai puccs megdöntötte Omar Al-Bashir elnök hatalmat.

A kiegyezéssel kapcsolatban Othman Al-Kabashi szudáni ellenzéki politikus még a múlt hónapban bejelentette, hogy egy nép frontot hoz létre az Izraellel való békeszerződés ellen. A szudáni nép azonban a nemzetközi zsarolás ellenére se adja fel az értékeit, melyet korábban is követett.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Fars News Agency)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑