Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2018. 06. 18.

Izraeli gépek is részt vesznek a Jemen elleni agresszióban

2018. 06. 18.

Abdel Malik Al-Houthi, a Jemen védelméért harcoló Ansarullah mozgalom vezetője egyértelműen kijelentette, hogy Szaúd Arábia és Izrael között katonai szövetség áll fent, hiszen a cionista állam gépei több támadásban is részt vettek a jemeni kikötőváros Hodeida elleni támadásban.

A 2015-ben Szaúd Arábia által létrehozott katonai szövetséget több nyugati állam is támogatja. Néhány arab országból érkeztek zsoldosok a szaúdi koalíció oldalán harcolni, míg az Egyesült Arab Emirátusok közvetlenül is részt vesz egyes jemeni területek megszállásában. A gerinccel soha nem rendelkező francia és brit kormány azonban a háttérből fegyverekkel és a nemzetközi szinten hallgatással vesz részt a jemeni nép elleni népirtásban. A nyugati demokrácia tehát 2015 óta már több mint 14 000 ember lemészárlásához járult hozzá.

Izrael azonban eddig nem vett részt ilyen közvetlenül katonai akcióban Szaúd Arábia oldalán. Azzal mindenki tisztában van, hogy Szaúd Arábia és Izrael közösen támogatja a terrorista csoportokat Szíriában és Irakban, azonban a cionisták katonailag nem álltak még ki ilyen nyíltan a szaúdi rezsim mellett. Az izraeli gépek jelenlétét Jemenben több forrás is megemlíti. Korábban a jemeni légvédelem lőtt már le szaúdi gépeket, sőt még 2015 májusában a jemeni légierő lelőtt egy marokkói vadászgépet is, mely megsértette a jemeni légteret. És 2015-ben a szaúdi agresszió kezdetén is voltak hírek arról, hogy az izraeli légierő segíti Szaúd Arábiát.

Most azonban többen is megerősítették a hírt és az utóbbi napokban több alkalommal is látták a Dávid csillaggal ellátott F-16-os vadászgépeket az Al-Hodeida kikötővárosért folyó harcok során. Ezzel pedig Izrael egyértelműen hadviselő féllé vált a jemeni háborúban. Úgy tűnik, hogy a cionisták annyira örömüket lelik a népirtásban, hogy ezért hajlandóak több ezer kilométert repülni.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑