Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2016. 09. 15.

Izraeli harci repülőgépek ismét a Gázai övezetet bombázták

2016. 09. 15.

Izraeli katonai repülőgépek három légicsapást hajtottak végre a Gázai övezet ellen egy újabb régiós agresszió részeként.

Az első légitámadásra csütörtökön reggel a korai órákban került sor és Beit Lahia várostól északnyugatra bombáztak egy nyílt területet, számolt be az arab nyelvű Safa hírügynökség.

A második támadás Shima’a területét célozta szintén Beit Lahia várostól északnyugatra, mely nyomán tűz ütött ki. A harmadik támadás a keleti Shuja’iyya telpülést sújtotta Gáza város szomszédságában.

Eddig nem érkeztek közvetlen jelentések a lehetséges áldozatokról, veszteségekről.

A légicsapásokat néhány órával azt követően hajtották végre, hogy Tel-Aviv azt állította, a partmenti enklávéból aknavető lövedékkel tüzelték Eshkol Regionális Tanácsának nyílt területét. A lövedék állítólag nem okozott kárt.

Az izraeli hadsereg gyakorta bombázza a Gázai övezetet, és az aránytalan erő alkalmazása, melyben rendszerint civilek is meghalnak, illetve megsebesülnek, minden alkalommal nemzetközi jogot sért.

Szíria szintén Izrael rendszeres célpontjává vált, ugyanis a zsidó állam folyamatosan támadja a Golán-fennsíkot, ahol a szíriai hadsereg takfiri terroristák ellen harcol.

Kedden izraeli vadászgépek a szíriai kormány tüzérségi hadállásait célozták, azt állítva, hogy aknavető lövedéket indítottak a Golán-fennsíkról a megszállt palesztin területekre.

Szíria többször hangsúlyozta, hogy Izrael segíti a takfiri militáns csoportok működését az arab országban. A szíriai hadsereg számtalanszor foglalt le izraeli gyártmányú fegyvereket a militáns csoportoktól.

A szíriai kormányerők arról számoltak be hétfőn, hogy a hadsereg lelőtt egy izraeli harci repülőgépet és drónt, miután azok a katonai pozícióikat bombázták az ország déli részén.

Libanon az izraeli légi betörések egy másik célországa, ugyanis időről időre harci repülőgépeikkel átrepülnek az arab ország légterén.

gaza

 Fekete Péntek a gázai Rafahban 2014. augusztus 1-jén, amikor Izrael szándékosan lakóövezeteket bombázott -Palestine News Network fájl fotó

Gáza még nem heverte ki az izraeli inváziókat, melyek közül a legutóbbit 2014-ben indították és közel 2200 palesztint öltek meg.

A Gázai övezetet Izrael 2007 júniusa óta tartja blokád alatt, ami az életszínvonal súlyos csökkenését eredményezte, soha nem látott szintre emelkedett a munkanélküliség, a szegénység és a nyomor.

Orientalista.hu – (Presianews.vcp.ir, Press TV)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑