Cadmus fordítás Cadmus
Katar

2014. 12. 27.

Izraeli ingatlan vásárolt a katari herceg

2014. 12. 27.

Magasan áron felül 2,5 millió euro-ért vásárolt ingatlan Tamim ibn Hamad Al-Thani.

A katari herceg megbízásából Abd Al-rahman Mohamed Jaber Al-Thani hercegi követ vásárolt Párizsban a 8. Kerületben egy ingatlant aminek a tulajdonosa az az izraeli alap ami a sérült katonákat és a háborúkban károkat szenvedő állampolgárokat támogat. Vagyis a katari herceg közvetve az izraeli hadsereget támogatja. Sőt az ingatlan értékén felül külön összeggel járult hozzá a szervezet anyagi gyarapodásához.

A palesztin Hayat lap szerint a katari herceg ragaszkodott az ingatlanhoz és utasította a követét, hogy bármi áron de szerezze meg. A lakás értékét és a plusz támogatást az Izraeli Veteránokért Egyesület számlájára utalták át.

Az ingatlan egy francia zsidó asszonyé volt aki 2003-ban özvegy lett, majd kis idővel később a fia is elhunyt. Suzan Devisi 2011-ben hunyt el végrendeletében vagyonát az izraeli veteránokra hagyta. Az egyesület gyorsan magához vette a lakást, és még azt is sikerült elérnie, hogy az ingatlan utáni adót Tel-Avivnak és ne Párizsnak keljen kifizetnie.

Az egyesület hamar túlakart adni a könnyen szerzett vagyon után, a felbecsülés után 2,1 millió euróért kezdték árulni. Az izraelieket is meglepte, hogy a katari herceg annyira ragaszkodik az ingatlanhoz és 400 000 euróval felemelte a vételárat.

Az uralkodó szóvivője szerint azért kellett az ingatlan mert a család fiatal lány tagjait a párizsi Sorbonne egyetemre akarják beíratni.

orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑