Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2022. 03. 16.

Izraeli kémeket likvidáltak Irakban

2022. 03. 16.

A napokban rakétatámadás ért több objektumot az észak-iraki Erbil városában. A támadást az Iráni Forradalmi Gárda vállalta magára, melyet modern ballisztikus rakétákkal hajtottak végre. Teherán szerint egy izraeli kémközpontot sikerült elpusztítaniuk – írta az Al-Mayadeen.

A nyugati és arab híroldalak arról számoltak be, hogy az amerikai konzulátus környékét érte a támadás, melynek valójában konkrét céljpontjai voltak.

Helyi források szerint  viszont Izrael állam, hírszerző szolgálatainak több létesítménnye is van Irak északi részén, ahol jó kapcsolatokat ápolnak az ottani kurd vezetéssel.

Ezeket a hírszerző létesítményeket elsősorban arra használják, hogy támadásokat szervezzenek meg Irakban, és a környező államokban lévő iráni érdekeltségek ellen – közölte az Al-Mayadeen.

Ezen kívül ezeken keresztül tartják a kapcsolatot az Iránba beszivárgott hírszerzőikkel, valamint azokkal a hazájuk ellen tevékenykedő irániakkal akik hajlandóak információkkal szolgálni nekik.

A legutóbbi Erbilben történt támadás azonban  elpusztította ezeket a létesítményeket és több izraeli hírszerző is meghalt a támadás során. A támadás során négy izraeli hírszerző tiszt halt meg a támadásban további hét megsebesült – közölte az iráni Press TV.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Mayadeen)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑