Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2020. 12. 16.

Izraeli kommandósok szálltak partra Libanon déli részén

2020. 12. 16.

Hétfőn a libanoni Al-Joumhouria híroldal arról számolt be, hogy izraeli kommandósok szálltak partra a Libanon déli részén lévő Jiyeh város közelében.

A szerző Johnny Mounir cikke ,,Izraeli kommandósok Jiyeh tengerpartján,, címen jelent meg. Eben azt állítja, hogy Izrael különböző katonai műveleteket hajt végre az országban és arra törekszik, hogy Libanon több pontján is jelen legyen.

Mounir szerint a legutóbbi ilyen eset két héttel ezelőtt történt, amikor is egy izraeli hajó közelítette meg a libanoni partokat és kommandós egységeket tett partra Jiyeh közelében.

A szerző azt is megemlítette, hogy az utóbbi napokban a Hezbollah riadókészültséget rendelt el az általa ellenőrzött területeken, főleg Bejrút déli városrészeiben, ugyanis feltételezhető, hogy az izraeli különleges erők tagjai különböző műveleteket hajtanak végre libanoni területeken.

A dél-libanoni tengerparton történt partraszállással kapcsolatban azonban eddig se a Hezbollah, se az izraeli hadsereg részéről nem érkezett közlemény.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑