Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 05. 05.

Izraeli tank sértette meg a fegyverszüneti zónát szíriai területen

2019. 05. 05.

Az izraeli megszálló erőkhöz tartozó néhány tank hatolt be illegálisan a megszállt Golán fennsíkot és az egyéb szíriai területeket elválasztó ENSZ demilitarizált zónába. Az illegális behatolás Szíria Al-Quneitra kormányzóságában történt. Ezt a Sputnik News híroldal arab nylevű oldala jelentette be még csütörtökön.

Ali Hassan, az ügynökség helyi tudósítója szerint az izraeli hadsereg tankjai átlépték a fegyverszüneti vonalat és mélyen behatoltak a demilitarizált övezetbe, melyet az ENSZ 1974-ben hozott létre az izraeli és szíriai csapatok elválasztása céljából.

Az esemény miatt a szíriai hadsereg megnövelte a készültségi szintet és egységeket indított a demilitarizált zóna irányába. A Sputnik News szerint ez a behatolás azért történt, hogy az izraeliek eltereljék a figyelmet egy korábban létrehozott folyosóról, melyet azért hoztak létre a megszállt Golán fennsík felőli oldalon, hogy támogatást nyújtsanak a szíriai hadsereg ellen harcoló terroristáknak.

A folyosón keresztül olyan terrorista csoportokat láttak el fegyver és lőszer utánpótlással mint az Iszlám Állam és ,,mérsékelt lázadónak,, hazudott ,,Szabad Szíriai Hadsereg,,.Továbbá ezen a folyosón keresztül menekítették át izraeli oldalra a sebesült terroristákat.

Az Al Masdar News elérte a térségben állomásozó Szíriai Arab Hadsereg 9. Hadosztályát, mely a megszállt Golán fennsík közelében állomásozik. A hadosztály parancsnoksága megerősítette, hogy az izraeli tankok behatoltak a demilitarizált övezetbe, azonban nem tudnak arról, hogy Quneitra kormányzóság területére is bejutottak.

Orientalista.hu – Al-Isfahani 

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑