Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2020. 05. 09.

Izraeli újságíró: Az Emirátusok és Izrael kapcsolata évtizedek óta létezik

2020. 05. 09.

Barak Ravid izraeli újságíró szerint Abu Dhabi és Tel Aviv évtizedek óta titkos kapcsolatot tart fent. Szerinte az Emirátusok és a cionista entitás közti titkos szövetség 25 évvel ezelőtt kezdődött.

,,Nincsenek hivatalos diplomáciai kapcsolatok Izrael és az Egyesült Arab Emirátusok között, azonban több mint 25 éve egy titkos szövetség van köztük.,,

Izrael képviseltette magát az ENSZ Abu Dhabiban rendezett ,,Megújuló Erőforrások Konferenciáján,, és Izrael saját pavilonnal vesz részt egy Dubaiban rendezendő kiállításon.

Az izraeli média márciusban írt arról, hogy az Emirátusok orvosi eszközöket, több millió maszkot, laboratóriumi felszereléseket küldött Tel-Aviv számára a koronavírus járvány elleni küzdelem céljából.

Az utóbbi években egyre többször jelennek meg hírek az ún. ,,Izrael állam,, és különböző Öböl menti államok között lévő titkos egyezményekről és találkozókról. A cionista kormány ilyen, már publikusnak tekinthető kapcsolatokat tart fent Szaúd Arábiával, az Emirátusokkal és Bahreinnel. Úgy tűnik tehát, hogy a cionista és a wahabita politika egymásra talált.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑