Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 03. 23.

Jelentés az Aleppoi csatáról

2015. 03. 23.

 A Szíriai Arab Hadsereg és a Liva Al-Kudsz harcosai elfoglalták az Al-Ghannam gazdaságok területét; A katonák újra megnyitották a Khanasszer főútvonalat.

19826_522780311197850_9166286405758498833_n

Észak Aleppo

A Szíriai Arab Hadsereg újra megnyitotta a Khanasszer főútvonal Aleppo és Hama közötti szakaszát miután vahabita fegyveresek több aknavető gránátot lőttek ki rá egy az úttól keletre lévő faluból; ez volt a második alkalom két hónapon belül, hogy az utat le kellett zárni biztonsági okok miatt.

A Hadsereg, a Hezbollah önkéntesei és a Liva Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandárok) az ellenséges fegyveresekkel történt heves összecsapásokat követően elfoglalták az Al-Ghannam gazdaságokat, amelyek nyugatra helyezkednek el a megtisztított Al-Halabitól.

Al-Mallahban a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Milícia együttműködve a Liva Al-Kudsz harcosaival tovább nyomultak előre, miután keleten teljesen biztosították Handaratot és Al-Halabit.

Ma korán reggel a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges milíciák önkéntesei megtámadták az Al-Mallah körüli gazdaságok területét, amelyeket megszállva tartottak az Al-Kaidához tartozó Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet és a Dzsaish Al-Iszlam zsoldos terroristái, heves összecsapások kirobbanását okozva ami elborította Észak-Aleppót a nap nagyobbik részében.

Északra Al-Mallah településtől a Dzsabhat Al-Nuszra, a Dzsaish Al-Iszlam és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezetek egy újabb támadást kíséreltek meg Bashkovi falu ellen, megpróbálták áttörni a Hadsereg védelmi vonalait a nyugati szárnyon; azonban a rohamuk sikertelen volt a katonáink kemény ellenállása és a Szíriai Arab Légierő folyamatos légi csapásai miatt.

 

A Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta Tal Madafát Handarat közelében

1012899_522467221229159_479233430854576393_n

Aleppo tartomány északi része

A Szíriai Arab Hadsereg folytatta ellenoffenzíváját a jelenleg elfoglalt Handarat település mellett Aleppo északi részén, kiterjesztve ellenőrzését több körzet felett. Csütörtök reggel a Hadsereg együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) teljesen elfoglalta Tala Madafát (Madafa-magaslat) az Al-Kaidához tartozó Dzsabhat Al-Nuszra Front és a szövetségesei: a Dzsaish Al-Mudzsahedin és Harakat Ahrar Al-Sham nevű terrorszervezetek ellen vívott heves összecsapások után.

Annak ellenére, hogy a múlt héten ellenőrzést szerzett a Hadsereg és a nemzetvédelmiek Tal Madafa felett, a Dzsabhat Al-Nuszra terroristái képesek voltak területrészeket visszafoglalni a magaslat dél-nyugati vonalán; ez megváltozott csütörtökön, amikor a Hadsereg és a nemzetvédelmisek visszaverték a vahabita fegyvereseket az Al-Ovidzsa kerület felé.

A Tal Madafánál elért sikerrel párhuzamosan a Hadsereg elfoglalta Mazra Al-Halabit (Halabi gazdaságok) és Mazra Arandiszt (Arandisz gazdaságok) nyugatra Handarat településtől; így a Hadsereg Al-Mallahtól keletre foglalt új állásokat.

Északra Handarat településtől a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők helyőrsége visszaverte a Dzsabhat Al-Nuszra terroristáinak egy újabb beszivárgási kísérletét Bashkovi faluban, likvidálva legalább egy tucat vahabita fegyverest a támadás során Aleppo északi részén. A Dzsabhat Al-Nuszra fegyveresei újra visszavonulni voltak kénytelenek a megszállásuk alatt lévő Ritian falu felé.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: almasdarnews.com)

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑