Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2015. 06. 09.

Jemen: síiták és szunniták együtt harcolnak a szaúdi agresszió

2015. 06. 09.

Seyed Sharafeddin, az Ansarullah mozgalom képviselője hangsúlyozta, hogy Jemenben a különböző vallási ágak, mint a síiták és a szunniták, együttes erővel harcolnak a szaúdi rezsim ellen, és mindannyian a forradalmi mozgalmat és annak vezetőit támogatják.

“A különböző vallások hívői, beleértve a síitákat, szunnitákat és az ezadiakat, hisznek az Ansarullah vezetőjében, Abdul-Malik al-Houthi-ban és egyesültek a szaúdi rezsim ellen. Így állnak ki az arrogáns hatalmak, köztük az Egyesült Államok és a cionista rezsim ellen is, mert ez a nemzet nem tartozik egy adott politikai csoporthoz sem, ők a függetlenségüket próbálják végre elérni”. – jelentette ki Sharafeddin az Qom Szeminárium való találkozón oktatóknak és kutatóknak vasárnap.

Korábban a nap folyamán ugyanezen az ülésen Seyed Hassan Nasrallah, a Hezbollah főtitkára elmondta, hogy “az Al Saud uralkodók nem mások, mint diktátorok és elnyomók, akik folyamatosan pusztítják az elnyomott jemeni népet és emiatt olyan mértékűre nőttek a bűneik, ami példátlan a történelemben”.

A Hezbollah főtitkára, aki a résztvevőknek videokonferencián keresztül tartotta beszédét, elmondta, hogy Rijád megtámadta Jement, mert nem akar választott kormányt és függetlenségét látni a szomszédos országban.

Nasrallah rámutatott, hogy a szaúdi rezsim ellentéte az iráni iszlám rendszernek, és azt mondta: “A szaúdi kormány számára az iszlám csak felszín, és csak a névében képviseli az iszlám hitet.” A jemeni emberek kiálltak függetlenségükért a szaúdiak ellen és mindent megtesznek azért, hogy ezt ne adják fel, folytatta.

Megismételte, hogy a jemeni nép hite és akarata nyilvánvaló és egyértelmű, továbbá “a jemeni embereknek arra van szükségük, hogy politikai diplomáciát folytassanak velük, mivel rendíthetetlenül a függetlenség és a szabadság oldalán állnak.”

Orientalista.hu – Tia (farsnews.com, persianews)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑