Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2019. 10. 04.

Jemenben a szaúdi katonai koalíció ellen indíthatnak offenzívát

2019. 10. 04.

A szaúdi koalíció és a vele szövetséges jemeni kollaboránsok ellenoffenzívát indítanak a jemeni hadsereg  Asir kormányzóságban.

Egyes hadműveletek már a hét elején megkezdődtek meg szaúdi légi támogatás mellett. A művelet Asir kormányzóság Abwab Al-Hadid térségében kezdődött. Jemeni források szerint a szaúdi hadsereg akár kisebb előretörést is elérhet a térségében.

Ezzel egy időben a szaúdi légierő támadásokat indított a jemeni határkörzetben Hajjah és Saada kormányzóságok területén, ugyanis így szeretnék elvágni a jemeni ellenállás utánpótlás vonalait.

A hétvégén ugyanis a jemeni ellenállás jelentős offenzívát indított a szaúdi csapatok ellen Najran kormányzóságban és ennek során három szaúdi dandárt semmisítettek meg. A 2015-óta tartó jemeni háború alatt még sohase érte ekkora veszteség a szaúdi hadsereget.

Szaúd Arábia a jelentős katonai vereség és szégyen miatt valószínűleg próbálja kijavítani a becsületén esett csorbát és ezért próbálja visszafoglalni a jemeni ellenállás által elfoglalt területeket.


Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News )

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑