Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2018. 12. 01.

Jemeni ballisztikus rakétákkal lőttek egy szaúdi katonai támaszpontot

2018. 12. 01.

Az iráni Press TV információi szerint a jemeni hadsereg és a jemeni ellenálló csapatok egy közös akció keretében csapást mértek egy katonai támaszpontra Szaúd Arábia Asir régiójában. A támadást egy hazai fejlesztésű ballisztikus rakéta segítségével hajtották végre és ezzel kívántak válaszolni a szaúdi vezetésű katonai koalíció bűneire, melyet a jemeni nép ellen követett el.

A jemeni Al-Masirah televízió egy nevét megemlíteni nem szándékozó katonatisztre hivatkozva azt az információt kapta, hogy a jemeni hadsereg rakétás egységei egy szaúdi katonai bázist vettek célba, mely az Al-Alab határátkelőnél található, és a támadáshoz egy rövid hatótávolságú Badr P-1 típusú rakétát használtak. A rakéta pontosan eltalálta a kijelölt célpontot, azonban eddig ismeretlen az ellenséges halottak és sebesültek száma. A bázisban azonban jelentős károk keletkeztek és jelentős mennyiségű hadianyag semmisült meg.

A múlt hónapban a jemeni hadsereg bemutatott egy új hazai gyártmányú rakétát, mely a Badr P-1 típusú rövid hatótávolságú rakéta továbbfejlesztett változata és pontosabb találati aránnyal több -féle célpont megsemmisítésére alkalmas. A rakéta 3 méteres hibahatáron belül képes eltalálni a kijelölt célpontot.

Vasárnap a jemeni erők hasonló akciót hajtottak végre a Sanaa tartomány nyugati részén található Nihm körzetében ahol jelentős anyagi és emberi veszteséget okoztak az országot több mint három éve ostromló szaúdi ellenségnek. A Szaúd Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok által irányított katonai koalícióval szemben a jemeni hadsereg és az ellenálló Ansarullah mozgalom közösen védi Jement a külső agresszióval szemben.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑