Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2019. 02. 25.

Jemeni konfliktus: Brit katonák estek el Szaúd Arábiában

2019. 02. 25.

Az Iran Press hírügynökség arról számolt be, hogy az Ansarullah jemeni ellenállási mozgalom jelentései szerint brit katonák estek el a jemeni hadsereggel vívott harcokban. A brit katonák a szaúdi hadsereggel közösen vettek részt egy akcióban Najran körzetében, Szaúd Arábia dél-nyugati részén.

A britek számára nem ezek az első veszteségek a szaúdi-jemeni konfliktusban, ugyanis a Daily Express brit lap egy héttel korábban arról számolt be, hogy a brit SAS különleges erők két katonája megsebesült egy út menti robbantásos merényletben, miközben egy titkos akciót hajtottak végre Jemenben.

Szaúd Arábia 2015-ben Jemen ellen indított katonai agressziójában ugyanis az Egyesült Államok, az Egyesült Arab Emirátusok, és más országok is részt vesznek a szárazföldi, légi és vízi műveletekben egyaránt.

Arról nem is beszélve, hogy az illegális légi bombákat és tüzérségi lőszereket Nagy Britannia és Franciaország szállítja a szaúdi hadsereg számára, és ezzel közvetlenül is részt vesznek a népirtásban.

A 2015-óta tartó jemeni konfliktusnak eddig több mint 16 000, civil szervezetek beszámolói szerint több mint 35 000 áldozata van, akiknek túlnyomó többsége nő és gyerek.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Iran Press)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑