Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2016. 01. 27.

Jól ismert, gyakran hallott fogalmak – amerikai értelmezés szerint

2016. 01. 27.

Vannak olyan fogalmak, melyeket mindannyian jól ismerünk, tévéből, újságokból, politikai kampányokból. Ezeket minden újságíró, politikus előszeretettel használja, és sokszor mi is naivan elhisszük, hogy azok még eredeti jelentésükben szerepelnek, amikor említésre kerülnek… Azonban a helyzet sokszor teljesen más. Lássunk most egy pár definíciót – de egy kicsit máshogy, mint ahogy sokszor elébünk tálalják – Bahdzsat Szulejmán  szíriai dandártábornok tolmácsolásában.

Nemzetközi közösség: Az Egyesült Államok, valamint azok és csak azok, akik mellettük állnak.

Nemzetközi Legitimitás: Minden, amit az amerikai titkosszolgálatok és a Pentagon legitimként határoz meg. Ezeket a szövetségesek és a csatlósok köreiben népszerűsítik, szigorú végrehajtási paranccsal.

Diktatúra: Minden olyan rendszer, amely szembeszegül az amerikai diktátumokkal és ellenzi azokat.

Demokrácia: Az Egyesült Államoktól való függőség legitimálása helyi, de külföldről irányított és finanszírozott választásokon keresztül.

Szabadság: Az amerikai diktátumok végrehajtásának szabadsága.

Emberi Jogok: Vannak egyenlőek és egyenlőbbek. Az egyenlőbbek különféle nyugati multimilliárdosok. A társadalom összes többi tagja az egyenlők széles társaságát jelenti, akit a másik csoport az „emberi jogok” fogalma alatt legitimálva rabszolgaságban tart. Másodsorban ez az idea arra is szolgál, hogy neve alatt különféle országokat megtámadjanak, vagy gyarmatosítsanak.

Hitelesség: A harmadik világ országaira vonatkozik, a rárótt szereptől és annak jelentőségétől függ, főleg gazdasági és pénzügyi téren használatos. Ennek a szerepnek a mérete és sikeressége a Nyugat gazdagodása szempontjából szabja meg egy ország kormányzatának a hitelességét.

Terrorizmus: Minden olyan, ami szembeszáll a cionista – amerikai érdekekkel és modern gyarmatosítási terveivel.

Rafidi: (Vahabiták hívják így az egyes siíta irányzatokat, mint például a Hezbollahot és Iránt): Az, aki nem fekszik le Amerikának, Szaúd-Arábiának és Izraelnek.

Vahabita: Aki Mohamed Bin Abul Wahabot (a vahabizmus alapítója) követi és szembeszáll Mohamed Bin Abdullah (az Iszlám Próféta) tanaival.

Jó Muszlim: Aki feladja és átadja a hazáját, valamint népét az amerikaiaknak és az amerikai diktátumokat alázatosan követve éli az életét.
Damaszkusz, 2016.01.07

Orientalista.hu – Cadmus

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑