Cadmus fordítás Cadmus
Jordánia

2019. 06. 03.

Jordániában tüntetések kezdődtek Jared Kushner látogatása miatt

2019. 06. 03.

Az Iszlám Mozgalom és más ifjúsági csoportok tüntetéseket kezdtek az amerikai nagykövetség előtt Ammanban kedd este, hogy kifejezzék nemtetszésüket Jared Kushner, a Fehér Ház közel-keleti tanácsadójának jordániai látogatása miatt.

A jordániai biztonsági szolgálatok lezárták a követségnél található teret és megakadályozták, hogy a tüntetők ott végezzék az esti imát és a Taraweeh imát.

A tüntetők a követségtől távolabb gyülekeztek és transzparenseket készítettek, melyeken felszólítják a jordániai kormányt, hogy ne fogadja Kushnert és ne vegyen részt a gazdasági fórumon Bahreinben. Ezen kívül Kushnert, az Egyesült Államokat és Izraelt elítélő jelszavakat skandáltak.

A tüntetést szervező Muszlim Testvériség vezetője Abdul Hamid Al-Dunaibat felszólította a jordániai kormányt, hogy világosan fejezze ki álláspontját a Bahreinben tartandó konferencia résztvevői számára. A szélsőségesen cionista Kushner számára pedig azt javasolta, hogy menjen haza a saját országába mert Jordánia nem eladó és senkinek se fogják átadni a hazájukat.

Al-Dunaibat bírálta az Öböl menti arab államokat amiért azok Izrael és Trump karjaiba hullanak. A tüntetők számára ugyanis a hazájuk nem eladó és a palesztin nép ügyét se adják fel csak azért, hogy megfeleljenek az Egyesült Államok kormányának.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑