Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 12. 26.

Karácsony Szíriában: Assad elnök keresztény monostorba látogatott (képek, videó)

2016. 12. 26.

Karácsony másnapján Bashar Al-Assad szíriai elnök és családja váratlanul a Sednayaba a szír keresztények egyik legfontosabb zarándokhelyére látogatott.

Assad elnök feleségével és három gyerekével, a fővárostól 30 km-re fekvő  a sednayai Szűz Mária monostorba  látogatott, ahol többek között árvagyerekek nevelkednek.

Az Assad család karácsonyi ajándékokat hoztak a monostorban élő gyerekeknek, majd az apácákkal és a monstor vezetőjével ebédeltek.

A hír hamar elterjed a Qalamun hegység lábánál fekvő keresztény faluba. A helybéliek a monsotor felé siettek, hogy találkozhassan az elnökkel és közös fénykpet készíthessenek.

A sednayai Szűz Mária monostor a világ egyik legrégebbi mai napoig müködő szenthelye. A keresztény ortodox apácák által irányított monostorba több templom, zárda és árvaház is működik. A keleti kereszténységnek Betlehem után a második legfontosabb zarándokhelye. Nagyon sok muszlim hívő is eljön Sednayaba, ami többek között még arról is híres hogy közel ötven temploma van.

A monsotorban található Szent Lukács által festett ikon ami Szűz Máriát ábrázolja.

Bashar Al-Assad alavita muszlim, a felesége Asma az iszlám szunnita ágához tartozik. Az elnöki család ettől függetlenül gyakran keresnek fel keresztény templomokat, mint ahogy a Szíria összes vallási és etnikai közösségéhez is elszoktak látogatni.

Orientalista.hu – Zenobia

.

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑