Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2020. 12. 26.

Karácsonykor Gázát is támadta az izraeli légierő (videó)

2020. 12. 26.

A karácsonyi ünnepek alatt a szíriai Maszjaf után az izraeli légierő a palesztin Gázai övezetet bombázta szombatra virradóra.

Az izraeli hadsereg a Twitteren közölte, hogy a többi között egy rakétákat gyártó üzemet, föld alatti létesítményeket és egy katonai támaszpontot támadtak.

Izrael és a Hamász között három hadművelet és számos kisebb összecsapás zajlott a Hamász 2007-es gázai hatalomátvétele óta. Egyiptom közvetítésével Izrael tűzszünetet kötött a gázai palesztin szervezettel, amely megígérte az Izrael elleni támadások felfüggesztését cserébe a Katar biztosította pénzsegélyekért.

A Gázai övezetben több palesztin fegyveres csoport működik, de Izrael a terület felett uralmat gyakorló Hamászt tekinti felelősnek minden onnan indított offenzíváért, és általában katonai célpontok elleni légi csapásokkal válaszol a Gázából kilőtt rakétákra.

Izrael a nemzetközi jgot megszegve teljes blokád alatt tarja a palesztin területet, ahol emberek milliói szenvednek a nélkülözéstől.

A zsidó állam nem hajlandó elfogadni, hogy minden nemzetnek,így a palesztinnak is joga van saját országában élni, sé továbbra is megszállás alatt tarja a palesztin területeket. A cionista vezetés, állandó jelleggel bővítik Ciszjordániában az illegális zsidó telepeket amivel jogot akarnak formálni újabb palesztin területek annektálásához.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑