Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2021. 07. 08.

Katar élelmiszer segélyt küld a libanoni hadsereg számára

2021. 07. 08.

Katar bejelentette, hogy 70 tonna élelmiszert küld a libanoni hadsereg számára, mivel a  Libanonban az 1975-1990-ig tartó polgárháború óta nem volt ilyen rossz a gazdasági és a politikai helyzet.

Korábban Joseph Aoun tábornok, a libanoni hadsereg parancsnoka Párizsban jelentette be, hogy segítséget kér a nagyhatalmaktól és a világ számos országától a libanoni hadsereg számára. A libanoni katonák nem kapják meg időben a fizetésüket és a libanoni font értéke is nagyot zuhant az utóbbi hónapokban.

Az élelmiszer segéllyel kapcsolatban kedden Bejrútban tett bejelentést az oda látogató katari külügyminiszter Sheikh Mohamed Bin Abdulrahman Al-Thani.

A külügyminiszter látogatása során sürgette a libanoni pártokat, hogy próbáljanak meg minél előbb egy egységkormányt alakítani, hogy ezzel is stabilizálják az egyre romló gazdasági helyzetet. Hiszen egy stabil libanoni kormány lenne a garancia arra, hogy más államok kölcsönöket nyújtsanak Libanon számára, esetleg segélyeket küldjenek.

A libanoni kormány a tavaly augusztusban történt bejrúti robbantás után mondott le. Azóta az országnak nincs új kormánya és a libanoni valuta is 90 százalékot veszített az értékéből.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑