Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2014. 11. 23.

Katar Líbiában képezte ki a Közel-keletre küldött terroristákat.

2014. 11. 23.

Az USA régi Irak ellenes partnere Katar, ismét, pontosabban továbbra is kiveszi részét a közel-keleti felforgatásból, melynek elsődleges céljai Irak felosztása, illetve Irán és Szíria de destabilizálása lehet.

 Alább egy 2014 januárjában írt hivatalos levél, melyet Nayaf Abdullah al-Emadi írt, Katar líbiai nagykövetségéről Katar külügyminisztériumának. A levélben al-Emadi örömmel jelenti feletteseinek, hogy a feltehetőleg korábban tőlük „rendelt” 1800 önkéntes harcos készen áll az Irak elleni bevetésre.

Szír források szerint az ily módon kiképzett fegyveresen jelentik a legújabb, legijesztőbb, legveszedelmesebb terrorista csoport, az ISIL magját.

documento-firmato-dal-capo-della-cancelleria-reale-saudita-big

A levél fordítása:

Katar Államának Nagykövetsége, Tripoli

Kedves Barát, az Arab Kapcsolatok intézője!

Tárgy: Önkéntesek felkészítése Iraki harcokra

A te fenségedre!

Szívélyesen tájékoztatjuk, hogy az (1800) önkéntes harcosok Marokkóból és Észak-Afrikából befejezték a hadászati és nehéz fegyverek használatával kapcsolatos kiképzésüket a Benghaziban, Zawiyaban, Misrataban és Zintaniban található táborokban.

Szívélyesen javasoljuk, hogy e harcosok bevonulási útvonala Irakba, Libanon kikötőiből Törökországba, majd Kurdisztánból Irakba vezessen, három részben!

Szívélyesen megkérjük, hogy egyeztessen a török oldallal a megfelelő időpontról és az alkalmas kikötőkről!

Tiszteletteljesen benyújtotta:

Nayaf Abdullah al-Emadi

valamiamano.blogspot.hu

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑