Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2015. 12. 31.

Keresztények felrobbantásával zárja az óévet az Iszlám Állam

2015. 12. 31.

Legkevesebb 16-an meghaltak és 30-an megsebesültek egy északkelet-szíriai nagyváros, Kamisli asszírok lakta keresztény negyedének több étterme ellen végrehajtott pokolgépes támadássorozatban, amelyet az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet vállalt magára.

A merényleteket szerda este követték el a város különböző pontjain. A három robbantás közül az egyiket öngyilkos merénylő okozta, a másik kettő pokolgépes merénylet volt. – közölte a szíriai SANA állami hírügynökség.

Beszámoló a merényletekről Az szír nyelven (nyugati arámi): 

خبر تفجيرات القامشلي..بالسريانية….بلاحدود

Szerző: ‎اشوريون بلا حدود‎, 2015. december 31.

A robbantások helyszínei: 

.

A támadásokat a török és iraki határhoz közel fekvő település három étterme ellen indították, amelyek a merényletek elkövetésekor zsúfolásig telve voltak. Az a vendéglátóhely, ahol öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, a város keresztény negyedében található, ami a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alatt áll. – írta a MTI.

Sebesültek és halottak a város kórházában (+18): 

+18 من احد مشافي القامشلي….يرجى الانتباه.

Szerző: ‎اشوريون بلا حدود‎, 2015. december 30.

A merényletben haltak meg: 

.

A 200 ezer lakosú Kamislit a damaszkuszi kormány és a helyi kurd hatóságok megosztva ellenőrzik. Utóbbiak Szíria északi és északkeleti részén több övezetet is fennhatóságuk alá vontak és autonóm közigazgatású területté nyilvánítottak.

Orientalista.hu – Sinoda             

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑