Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2019. 11. 01.

Keresztények ingatlanjaira tették rá a kezüket az iszlamisták Észak-Szíriában (képek)

2019. 11. 01.

Az Iszlám Állam terrorszervezet mintájára az török támogatást élvező iszlamista csoportok megjelölték a Tell-Abjad város keresztények tulajdonában lévő ingatlanjait.

Október 22.-én az Észak-Szíria ellen indított offenzíva keretében a török hadsereg szövetségesének számító Szíriai Nemzeti Hadsereg (NSA) benyomult a részben keresztények lakta Tell-Abjad városba.

A támadás elől a lakosság többsége elmenekült. A Linga.org arab nyelvű keresztény hírportál szerint A szír városba benyomuló fegyveresek kifosztották az örmények és a szír keresztények negyedeit.  Az üresen maradt ingatlanok falaira arab nyelven a „Lefoglalva” szót írták.

.

Emberjogi aktivisták szerint  Al-Nasziri faluban is hasonló módon jártak el az iszlamisták. A falu muszlim lakossága próbált szembe szállni a fegyveresekkel akik többször a tömegbe lőttek és súlyosan megsebesítettek egy férfit.

Hussein Ahmed Al-Ibrahim a településre benyomuló Hamza dandár fegyvereseivel szállt szembe, miután a milícia tagjai keresztény házakba törtek be. A dulakodásban a  fegyveresek súlyosan megsebesítették Husseint aki pár nappal később belehalt a sérüléseibe – közölte a Basnews.

Egy másik milícia a Levantei Front fegyveresei hasonló módon fosztották ki Rász El-Ain város keresztények lakta negyedét.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑