Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2018. 12. 06.

Keresztények ingatlanjait kobozzák el Szíriában az iszlamisták

2018. 12. 06.

Az Al-Kaida terrorszervezet szíriai ágát képező Nuszra Front által alapított Hayat Tahrir Al-Sham nevű iszlamista ernyőszervezet külön bizottságot hozott létre, ami összeírja a „hitetlenek” ingatlanjait, majd elkobozza és a külföldi iszlamista terroristáknak adományozza – közölte a Linga.org

Egymástól független források is megerősítették, hogy a szíriai Idleb tartományt megszálló iszlamista fegyveresek hetek óta írják össze a keresztények ingatlanjait, majd szólítják fel a tulajdonosokat, hogy három napon belül adják át a kulcsokat a terrorszervezet ingatlanügyi bizottságának.

Az értesítés szerint, aki legkésőbb november 30-áig elmulasztja átadni az ingatlant, azt kivégzik.
Az Idleben lakó szíriai muszlimok egy része kiállt keresztény testvéreik mellett, és tüntetést szervezetek az az iszlamista csoport Ingatlanügyi és Hadizsákmányokért Felelős Bizottság irodája előtt. A terrorszervezet fegyveresei éles fegyverrel oszlatták fel a tüntetést.

A helyi források arról számoltak be, hogy a keresztények elkobzott ingatlanjait elsősorban hadizsákmányként a külföldről érkezett terroristák között osztják szét. A templomokat és egyházi intézményeket raktárként használják.

A 2011-ben kitört szíriai konfliktus előtt Idleb városban és tartományában jelentős keresztény közösség élt. Az iszlamisták elől több mint ötvenezer keresztény menekült el. Mára kevesebb mint száz keresztény él a terroristák uralma alatt lévő tartományban.

S4C.news – Kassab Adonis

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑