Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 09. 04.

Két kilométerre vannak a tigrisek a deir-ezzori városvédőktől (videó)

2017. 09. 04.

A Szíriai Arab Hadsereg hadászati jelentőségű települést szabadított fel úton Deir Ezzor városába

Megközelítőleg 12:30 órakor, damaszkuszi idő szerint a Szíriai Arab Hadsereg teljesen ellenőrzése alá vonta a hadászati fontosságú Kabawdzsib települést Deir Ezzor tartomány nyugati részén.

A 17. Tartalék Hadosztály kijelölt alegységei és az 5. Hadtest vezetésével, a Szíriai Arab Hadsereg megtámadta Kabawdzsib település nyugati szektorát, miután keleti irányból előretört a Szukhanah-Deir Ezzor országút mentén.

Felvétel a Tigris Alakulatok és az Iszlám Állam közötti csatáról készült városvédők szemszögéből kamerázva:

Az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet fegyveresei képtelenül arra, hogy megtartsák Kabawdzsib területén lévő állásaikat, visszavonulásra kényszerültek annak érdekében, nehogy a Szíriai Arab Hadsereg előretörő alegységei lerohanják és megsemmisítsék őket.

A deir ezzori lakosság elkeszték díszíteni a város utcáit. Zászlókkal és az elnök képével fogadják a hős katonákat

Kabawdzsib területén volt az “Iszlám Állam” terrorista entitás legfontosabb kelet-szíriai ellátási csomópontja; az elvesztése valószínűleg a Deir Ezzor tartomány nyugati részén megmaradt katlanjuk teljes összeomlását fogja okozni.

A Szíriai Arab Hadsereg két kilométerre van Deir Ezzortól

A Szíriai Arab Hadsereg, az Orosz Légierő tűztámogatásával, nem rég biztosított egy kulcsfontosságú térséget északra Deir Ezzor városától, az előretörő alegységek látótávolságra megközelítették a 137. Gépesített Dandár bázisán ostrom alatt lévő bajtársaikat.

Délután harctéri jelentések érkeztek, hogy a Szíriai Arab Hadsereg már elfoglalta a Deir Ezzor melletti aszfalt bányát, északnyugatra a város központi kerületeitől.

A térség elfoglalásával a Szíriai Arab Hadsereg kíméletlenül támadó felmentő csapatai három kilométerre közelítették meg a bajtársaik 137. Gépesített Dandár bázisa körüli legközelebbi harcállását.

Katonai források szerint a Deir Ezzor város körüli ellenséges ostromzár várhatóan nagyon hamar megtörhető.

Deir Ezzor város védelmének irányítója beszélt a Tigris Alakulatok parancsnokával

az “Al-Ikhbariya Szíria” hírügynökség egy videót tett közzé, amelyben a Deir Ezzor városát védő szíriai csapatok parancsnoka egy rövid rádiótelefon beszélgetést folytat a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatainak parancsnokával, amely egység jelenleg élen jár a város körüli ellenséges ostromzár felszámolására indított hadműveletben.

A két tábornok akikről szó van, Isszam Zaher Al-Din (a Deir Ezzort védő kormánycsapatok parancsnoka) és Szuhail Al-Hasszan (a Tigris Alakulatok parancsnoka).

A telefonbeszélgetés még jóval azelőtt történt, amikor a Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta Madzsbal térségét (az aszfalt bányákat), megközelítőleg három kilométerre a várost védő kormánycsapatok legközelebbi harcállásától, Deir Ezzor védelmi vonalainál.

A beszélgetés során Zaher Al-Din óvatosságra intette Hasszan tábornokot Madzsbal térségének megközelítése setén.

A korábbi megosztásban jelentettek szerint a Tigris Alakulatok előretörő alegységei csendben elfoglalták Madzsbal térségét és jelenleg két kilométerre közelítették meg a várost védő bajtársaik állásait a 137. Gépesített Dandár bázisának közelében, ami az egyik legfőbb védelmi zóna és katonai létesítmény Deir Ezzor városának nyugati bejáratának védelmében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑