Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 06. 08.

Két szíriai katona halt meg az USA légi agressziója során a szíriai-iraki határ közelében

2017. 06. 08.

A Szíriai Arab Hadsereg legalább két katonája hősi halált halt és 15 másik sebesült meg, amikor amerikai katonai repülőgépek támadták meg a menetoszlopukat az Al-Tanf határátkelőhely közelében, Homsz tartomány délkeleti részén, jelentette a Szputnyik orosz médiatársaság kedden.

“A Szíriai Arab Hadsereg két katonája meghalt, több mint 15 megsebesült az USA légi támadásának következtében a szíriai sivatagban.” – jelentette a Szputnyik hírszolgálat, katonai forrást idézve.

A Pentagon állítja, hogy az USA vezette koalíció hajtott végre légi támadást, miután figyelmeztetést küldtek a Szíriai Arab Hadsereg katonáinak, hogy állítsák meg előretörésüket a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) állásai felé az iraki határ közelében.

Az USA vezette koalíció keddi agressziója három héten belül már a második alkalom, hogy a katonai repülőgépeik a Szíriai Fegyveres Erőkre támadnak Al-Tanf közelében.

A Szíriai Fegyveres Erőket nem rettenti el az USA agressziója, folytatják az Al-Tanf offenzívát

A Szíriai Arab Hadsereg nem fogja leállítani az amerikai támogatást élvező, “Szabad Szír Hadseregnek” (FSA) nevezett vahhabita zsoldos frakciók elleni szárazföldi hadműveleteket Homsz tartomány délkeleti területén, közölte múlt éjszaka egy damaszkuszi katonai tisztségviselő az Al-Masdar News hírújság szerkesztőségével.

A Szíriai Arab Hadsereg katonái Palmyra közelében

“Mi, a Szíriai Arab Hadsereg nem fogjuk megállítani a hadműveletünket, amíg meg nem tisztíjuk az iraki határt az összes terroristától.” – jelentette ki a forrás.

Az USA légi ereje kedden megtámadta a Szíriai Arab Hadsereg egyik alegységét az Al-Tanf határátkelőhely közelében Délkelet-Homsz területén, ez három héten belül már a második alkalom, hogy az úgynevezett koalíció repülőgépei légi támadást indítottak a szíriai kormányerők és szövetségeseik ellen.

Az amerikai támadásra válaszul a Szíriai Arab Hadsereg 5. Hadteste és a Qalamun Pajzsa Dandár (3. Páncélos Hadosztály) nagy erejű támadást indítottak a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevű vahhabita terrorszervezet állásai ellen Damaszkusz tartomány délnyugati részén, rövid harc után elfoglalva számos harcászati fontosságú pontot Dawkah térségében.

Az Orosz Honvédelmi Minisztériumnak délelőtt még hozzá kellett szólni az incidenshez amiatt is, hogy sok orosz katonai tanácsadó van jelen a térségben.

Hadi helyzet Délkelet-Szíriában, az iraki határ közelében

A Szíriai Arab Hadsereg és az Iraki Fegyveres Erők közelítenek egymáshoz a szíriai-iraki határvidéken – az Egyesült Államok ezt próbálja megakadályozni újabb agressziójával.

Az ISIS terrorszervezet elleni háború ürügyén itt is szíriai földet vonnak megszállásuk alá, a proxyjaikat (vahhabita militánsaikat) védve.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑