Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 03. 03.

Kevés civil meri elhagyni Kelet-Ghoutát (képek)

2018. 03. 03.

Nem mernek elmenni az emberek az ostromgyűrűbe zárt szíriai Kelet-Ghoutából. folyamatosan érkeznek a  segélyszállítmányok az ostromgyűrűbe zárt térségbe.

Nem mernek elmenni az emberek az ostromgyűrűbe zárt szíriai Kelet-Gútából. Nem bíznak ugyanis az átmeneti humanitárius tűzszünetben. A helyi civilek jelentése szerint az iszlamisták a humanitárius folyosók mentén mesterlövészeket állítottak akik mindenkire lőnek ha elakarják hagyni a térséget.

Az orvosok elmondták: több mint ezer sérült és beteg vár az evakuálásra. Mintegy 400 ezren rekedtek az iszlamisták által hét éve megszállt Kelet-Ghoutánan.

Segélyszállítmányok  érkeztek Kelet-Ghoutába

Egyre több humanitárius segélyszállítmány jött be Ghoutába  az oroszok által javasolt ötórás fegyvernyugvás alatt.

Vlagyimir Putyin az osztrák kancellárnál tett látogatásán azt mondta, a humanitárius helyzet megoldását az iszlamisták akadályozzák.

Szerdán 28 kamionból álló segélyszállítmány jutott el a kelet-ghoutai Arbin városba:

“Sikeresen evakuáltunk egy elég nagy csoportot akik el akartak menni, de a második csoport, amely szintén felkészült a távozásra, már nem tudott elmenni, mert az iszlamisták nem engedték.”

– mondta az orosz elnök.

“Az aknatűz az orosz nagykövetséget és a kereskedelmi missziót is elérte. Vajon örökké tűrni fogjuk ezt? Természetesen nem”

– tette hozzá Putyin.

AZ ENSZ Biztonsági Tanácsában az oroszok is megszavaztak egy harminc napos fegyverszünetről szóló határozatot, amit azonban a nyugat által támogatott iszlamista csoportok nem tartanak be. Oroszország az evakuálást szorgalmazná.

A humanitárius segélyszállítmányokat ugyanis az iszlamista csoportok rendszerint elkobozzás a civil lakosságtól. Egy részét a dzsihadisták ellátására fordítják a másik felét többszörön áron a civil lakosságnak adják el amiből finanszírozzák a terrorizmust a ghoutai településeken.

Ezel párhuzamosan a szíriai hadsereg szárazföldi csapatai támadást indítottak a terroristák állásai ellen. Az ENSZ BT határozata szerint,  a fegyverszünet nem vonatkozik az Iszlám Államra és a Nuszra Frontra.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑