Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2017. 03. 22.

Kézigránátokkal gyilkolnak az iszlamista migránsbandák a svéd nagyvárosban

2017. 03. 22.

A Sydsvenskan nevű helyi lapban a lakosságtól kért segítséget a malmői rendőrfőnök. Ez a tény már önmagában abszurd, hiszen sohasem fordul elő, hogy egy város rendőrfőnöke nyilvánosan bejelenti, hogy nem bír a bűnözéssel, és mintegy jajkiáltással az emberek segítségét kéri. De most megtörtént.

Stefan Sintéus mégis így tett, és erre nyilvánvalóan volt is oka. Malmö a harmadik legnagyobb svéd város, 300 ezer ember él ott. A lakosság arányát tekintve, Európa egyik legveszélyesebb városának tartják, és ez nem valamilyen szubjektív vélemény, hanem statisztikán alapuló állítás. 11 embert lőttek agyon Malmőben 2016-ban. Ebből a szempontból a legveszélyesebb város Marseille után, ahol 34 embert lőttek agyon tavaly, de ott majdnem háromszor annyian, 850 ezren élnek.

Malmőben korábban is volt két veszélyes banda, a Hells Angels és a Bandidos, de két éve vált elviselhetetlenné a helyzet, amikor megjelentek a migránsbandák. Az egyik legtekintélyesebb francia hetilap, a Valeurs actuelles írta meg, hogy

ezek a migránsbandák kifejezetten iszlamisták.

A politikai hetilap, amelynek stílusától elég messze áll a bulvárszerű túlzás, a malmői riportjuk címében a „rémálom” kifejezést használták. (Malmö, a svéd rémálom) És mindezt megerősíti az AFP, a francia hírügynökség észrevétele, hogy Malmőben azért is különösen veszélyes a helyzet, mert az iszlamista bandák fő harci fegyvere a kézigránát. Emiatt többen meghaltak, köztük olyanok is, akik nem voltak célpontok, csak az elhajított gránát megölte őket.

Az iszlamista bandák hagyományos bűnözéssel foglalkoznak – prostitúció szervezése, drog- és fegyverkereskedelem.

Az egyébként szociáldemokrata vezetésű Malmőbe különösen sok migráns érkezett az elmúlt két évben. A lakosság számát tekintve arányában egyébként Svédország engedte be a legtöbb migránst, 200 ezren jöttek. Több mint a harmaduk Szíriából érkezett, 10 százalékuk pedig Irakból. Malmö eredetileg is olyan város volt, ahol sok a külföldről származó ember, és az integráció nem volt mindig sikeres.

A migránsbandák garázdálkodása óta különösen veszélyben érzi magát a helyi zsidó közösség. Kétezren vannak, és azt mondják, hogy félnek. A malmői rendőrfőnök nyílt levelében valósággal könyörgött az embereknek, hogy menjenek el tanúskodni, ha bűncselekményt látnak. Merthogy egyébként félnek a bűnözők ellen vallani.

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑