Cadmus fordítás Cadmus
Iszlám világ

2019. 12. 27.

Khamenei ajatollah Jézus Krisztust dicsérte Karácsony alkalmából

2019. 12. 27.

Az iszlám forradalom vezetője Khamenei ajatollah Szenteste alkalmából szokásához híven keresztény családokat látogatott meg. A legfőbb vallási vezető minden évben olyan keresztény családokat látogat meg, akiknek valamelyik rokona mártírhalált halt Irán védelme során az iraki-iráni háborúban.

Khamenei ajatollah a látogatásai során elismerően beszélt Jézus Krisztusról, akinek tanításai követendő például szolgálnak az emberek számára.

,,Ma sokan akik Jézus Krisztus követőinek vallják magukat, más írom járnak mint amin ő járt. Jézus, Mária fiának tanításai útmutatások Isten tiszteletéhez, mely szembeszáll a fáraókkal és zsarnokokkal.,,

Az ajatollah szerint aki Jézust követi szembeszáll az igazságtalansággal és elmondása szerint minden muszlim és keresztény tanulhat Jézus tanításaiból, életük és tetteik során.

Az iszlám nagy jelentőséget tulajdonít Jézus Krisztusnak akit a vallás egyik prófétájának tartanak, mivel Jézus Krisztus és Mária is több helyen szerepel a Koránban. Az iszlám síita irányzata ráadásul a megváltó Mahdi (a rejtőzködő imám) eljövetelét várja, aki Jézus Krisztus társaságában fog megérkezni és eljövetelük után igazságosság lesz a világban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Tasnim News)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑