Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2016. 02. 11.

Khamenei ajatollah: megbuktak az Irán elleni ellenséges tervek

2016. 02. 11.

Seyyed Ali Khamenei ajatollah, az Iszlám Forradalom vezetője szerint az Iszlám Köztársaság megalakulása óta a világ szembenálló nagyhatalmai képtelenek voltak arra, hogy megvalósítsák Irán elleni bármely rosszindulatú céljukat.

“A Forradalom [1979] első napjától napjainkig a világban lévő főbb materialista hatalmak szemben álltak az Iszlám intézményével, de nem sikerült semmilyen előrelépést elérniük e tekintetben”, – mondta az Iszlám Köztársaság légierejének parancsnokaival és személyzetével tartott hétfői találkozóján a Legfőbb Vezető.

Seyyed Ali Khamenei ajatollah, az Iszlám Forradalom vezetője 2016. február 8-án találkozott az iráni légierő parancsnokaival és személyzetével Teheránban.

Khamenei ajatollah arra ösztönözte az iráni tisztviselőket, hogy továbbra is maradjanak éberek az ellenség mindenkori tervei ellen, melyek az országot célozzák. “Légy óvatos, hogy mi rejlik az ellenséges mosolyok mögött”, jegyezte meg.

A Legfőbb Vezető iróniával beszélt arról, ahogyan Amerika az emberi jogok és a demokrácia támogatását hirdeti, mondván Washington a hatalmát és befolyását arra használja, hogy az izraeli rezsimet támogassa, amely gyermekeket és a régióban meglévő szövetségeseit meggyilkolja.

Hozzátette, az amerikaiak a világ közvéleménye számára nem hajlandók válaszolni a legegyszerűbb kérdésekre, mint a jemeni kegyetlen bűncselekmények mögött állóknak nyújtott támogatásukról, és azoknak a folyamatosan és felháborító módon történő támogatásáról, akik a terrorizmus legkönyörtelenebb államaként ártatlan emberek mészárlását hajtják végre Jemenben.

Más felszólalásában a Legfőbb Vezető rámutatott a közelgő szakértői testületi és parlamenti választásokra, kiemelve, hogy minden iráninak „kötelessége” február 26-án részt venni ezeken.

A választásokon való tömeges részvétel keresztezni fogja az ellenséges terveket és szavatolja Irán méltóságát és erejét, valamint megerősítését azáltal, hogy „friss vért” fecskendez az ország vérkeringésébe.

A Legfőbb Vezető dicsérte az irániak részvételét az Iszlám Forradalom győzelmének megemlékezéseiről tartott éves nagygyűléseken, egyben arra buzdított, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a közelgő demonstrációkon. Khamenei ajatollah hangsúlyozta továbbá, hogy az idei tüntetéseken való méltó részvétel is segíti a rosszakarók terveinek meghiúsítását.

Kifejtette, hogy az Iszlám intézményének fő célja, hogy egy olyan Iszlám társadalom jöjjön létre, amely a tudomány, az igazság, az erkölcs, a méltóság és a haladás élvezője.

Hozzátette, hogy az összes ellenséges erőfeszítés arra irányul, hogy gátat vessenek az Iszlám Köztársaság méltó és kiemelkedő céljai felé haladásnak, valamint hogy országszerte visszaállítsák a külföldiek uralmát.

Ma a legfőbb napirend egy „puha háborúval” szembeszállni az Iszlám intézményével, legyengítve az iráni népet és a hatalom komponenseinek intézményrendszerét, -fűzte hozzá.

Khamenei ajatollah felhívta a figyelmet az ország gazdasági fellendítésének fontosságára és azt mondta: “Ha az ország gazdaságát megerősítjük belülről, a problémák többségét, köztük a munkanélküliséget, a stagnálást és az inflációt ki fogjuk küszöbölni.

A vezető megjegyezte, hogy gazdasági, kulturális területen és társadalmi kérdésekben egy “ellenséges fronttal” áll szembe Irán, hangsúlyozva, hogy az ellenség valahányszor, amikor nem tudja folytatni ellenségeskedését Irán ellen, barátnak álcázva méri ütéseit [az országra].

Orientalista.hu  – (Press Tv, Persianews)

Megosztom:

,
Back to Top ↑