Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Iszlám világ

2016. 05. 20.

Khamenei: Az USA bábjai az Iszlám árulói

2016. 05. 20.

Seyyed Ali Khamenei ajatollah, az Iszlám Forradalom vezetője élesen bírált egyes regionális államokat, amelyek a térségben az Egyesült Államok terveit segítenek végrehajtani, és az Iszlám Umma (Közösség) elárulóinak nevezte azokat.

“Azok a regionális országok, amelyek az amerikai politikákat hajtják végre, ténylegesen elárulják az Iszlám Ummát és előkészítik a terepet az amerikai befolyás számára”,- jelentette ki Khamenei ajatollah a 33. International Quran Contests eseményen Teheránban szerdán.

Másutt hangsúlyozta, hogy Irán erejének és hatalmának fő oka a nemzet ellenállása az USA túlzott követeléseivel szemben, és azt mondta: “A nemzet Iszlámon alapuló ereje a hatalmak iráni nemzettől való félelmének az oka, és a nemzet elleni különböző összeesküvéseiké”.

“Az ellenség fél egy erős Iszlámtól és egy bátor Iszlámtól”,- tette hozzá.

Megjegyezte, hogy Irán őszinte álláspontja és teljesítménye a legfőbb oka az ország muszlimok közötti befolyásának és az Iszlám Köztársaság erejének. Khamenei ajatollah szerint az arrogáns hatalmak ígéretei nem tudták becsapni, és fenyegetéseik nem tudták megijesztgetni az iráni nemzetet.

A szavait követően Hossein Dehqan dandártábornok, Irán védelmi minisztere figyelmeztette a világ államait az Egyesült Államok, Izrael és Szaúd-Arábia által támogatott terrorista csoportok jelentette fenyegetésre.

“Úgy gondoljuk, hogy ma az egész világot fenyegeti a bizonytalanság, a stabilitás hiánya és a rémület terjedése, ami a takfiri és cionista terrorista csoportoktól ered, melyeket az USA, Izrael és a szaúdiak vezetésével egyes regionális államok támogatnak”, mondta Dehqan tábornok az idei Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencián áprilisban.

Lenézően beszélt a terroristák támogatói által létrehozott úgynevezett terrorizmus elleni koalíció hatékonyságáról, mondván, ők nem érdekeltek a terroristák elleni fontos és döntő csatában és tulajdonképpen terrorista csoportokat toboroznak a humanitárius segítségnyújtás, fegyverszünet, tárgyalások és megtévesztő szlogenek álcája alatt.

Dehqan kiemelte az iráni segítséget a terrorizmus sújtotta országokban, és azt mondta, e célból országa fizetett a legtöbbet.

Irán úttörő szerepet tölt be a segítségnyújtásban a regionális államok, különösen Irak és Szíria terrorizmus elleni küzdelmei során, továbbá folyamatosan sürgeti a térség, valamint a világ államait, hogy legyenek partnerek a terrorista csoportok elleni háborúban.

Orientalista.hu – (Persianews.vcp.ir, Farsnews)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑