Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2021. 05. 11.

Kilenc palesztin gyerek halt meg az izraeli légicsapásokban

2021. 05. 11.

Legalább húsz halottja van a Jeruzsálem elleni palesztin rakétatámadásra válaszul, a Gázai övezet ellen végrehajtott izraeli légicsapásoknak, az áldozatok között kilenc gyermek van – közölték hétfőn a gázai hatóságok.

A gázai övezeti egészségügy-minisztérium szerint legalább húszan haltak meg az izraeli légicsapásokban, a sebesültek száma hatvanöt. Az övezetet irányító Hamász korábban azt közölte, hogy egyik parancsnoka is meghalt a támadásokban.

A Hamász ultimátumának lejárta után hétfő délután rakétákat lőttek Jeruzsálem irányába.

A Hamász azért kezdett rakétatámadásokat Izrael ellen, mert az Al-Aksza mecset körüli délelőtti összecsapásokban izraeli rendőrök hatoltak be a Haram Al-Sharifba ahol az összecsapásokban megsebesült 21 rendőr és 305 palesztin, akik közül a Vörös Félhold közlése szerint 228 embert különböző kórházakba szállítottak, és heten súlyos sérülést szenvedtek.

Heiko Maas német külügyminiszter Twitter-üzenetében felszólította a szembenálló feleket, hogy kerüljék a konfliktus kiszélesítését, és a ömérsékletre intett.

António Guterres ENSZ-főtitkár Izraelt szólította fel arra, hogy tanusítson “maximális önmérsékletet”.

Recep Tayyip Erdogan török államfő Izraelt vádolta a konfliktusért, és a Jeruzsálemben történtek kapcsán “izraeli terrorról” beszélt.

Meg nem erősített sajtóértesülések szerint hamarosan összeül az ENSZ Biztonsági Tanácsa, hogy megvitassa a jeruzsálemi helyzetet.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑