Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2015. 11. 23.

Kína is beszáll az Iszlám Állam elleni harcba

2015. 11. 23.

Kína katonai akciót indít az ISIS ellen, azután, hogy a dzsihádisták kivégeztek két kínai túszt.

A Kínai Népköztársaság megerősítette a hírt, mi szerint két kínai nemzetiségű férfit kivégzett az ISIS a Közel-Keleten. A kínai kormányzat megfogadta, hogy megkezdik a felkészülést az „igazságszolgáltatásra”. – írta  americanfreedomfighter.com

Kína megerősítette, hogy az egyik áldozat Fan Jinghui volt, egy 50 éves pekingi szabadúszó tanácsadó. Fan Jinghui akkor vált ismertté, mikor még szeptemberben a terrorszervezet magazinjában gúnyból egy norvégiai tússzal együtt eladásra kínálták fel őket . Mind Kína, mind Norvégia visszautasította egyébként a terroristák által követelt váltságdíj megfizetését. Peking most azt mondja, hogy megpróbálták kimenteni a kegyetlenül kivégzett kínai állampolgárt, azonban kudarcot vallottak.

„A kínai kormányzat erőteljesen elítéli ezt a barbár tettet, mely mentes minden emberségtől, és mindent megtesz, hogy igazságot szolgáltasson a bűnösöknek.”- nyilatkozta egy kínai tisztviselő a Reuters-nek. – „A kínai kormányzat határozottan fog fellépni a terrorizmus minden formája ellen, és erőteljes támadásokat fog indítani az erőszakos terrorista bűnözők alján, akik az emberi kultúra legmélyebb mocskát képviselik.” – tette hozzá.

A két fogoly holttestét megtalálták, halálukat fejlövés okozta. Kína emiatt megesküdött, hogy brutális módon fog igazságot szolgáltatni az ügyben, és ha kell, katonai erőt is bevetnek az ISIS terroristái ellen.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑