Cadmus fordítás Cadmus
Afganisztán

2015. 02. 28.

Kiszabadult az Afganisztánban elrabolt indiai jezsuita

2015. 02. 28.

Alexis Prem Kumar indiai jezsuitát 2014 júniusában rabolták el Afganisztánban. A Jezsuita Menekültszolgálat munkatársa közel 9 hónapi fogság után február 22-én érkezett meg Delhibe. A Vatikáni Rádió és a Rediff.com információit közöljük.

Közel kilenc hónap afganisztáni fogság után ismét szabad Alexis Prem Kumar indiai jezsuita. Narendra Modi indiai miniszterelnök telefonon személyesen is elérte kiszabadulása után a jezsuita atyát Kabulban, és értesítette a jó hírről a családját. „Amikor felhívott a miniszterelnök, úgy éreztem, egész India mondja nekem: Isten hozott” – nyilatkozta  a szerzetes a repülőtéren a Rediff.com híradása szerint.

A Jezsuita Menekültszolgálat úgy nyilatkozott, rendkívül hálásak az indiai kormánynak, hogy mindent megtettek rendtársuk és munkatársuk szabadulásáért. Az elmúlt nyolc hónap bizonytalansága és aggodalmai után hatalmas megkönnyebbülés a családnak, barátoknak és munkatársaknak, hogy Prem Kumar épségben és biztonságban hazatérhetett. „Tisztában vagyunk vele, mennyi fáradhatatlan munka áll amögött, hogy Prem kiszabadulhatott, és hálásak vagyunk  a vigasztalásért és imáért, többek között azoknak  a gyerekeknek az imáiért, akiknek az  iskolájából elrabolták” – mondta Peter Balleis SJ, a Jezsuita Menekültszolgálat nemzetközi igazgatója.

A negyvenhét éves Alexis Prem Kumar a Jezsuita Menekültszolgálat (JRS) afganisztáni irodájának igazgatójaként több mint három éven át dolgozott az országban. 2014. június 2-án hat, feltehetően tálib katona Herat tartomány Sohadat falujából rabolta el, amikor iskolalátogatáson volt afgán gyermekek körében, akik nemrégiben tértek vissza Iránból és Pakisztánból, ahová korábban menekültek.

A Jezsuita Menekültszolgálat (JRS) aktív tevékenységet folytat egész Ázsiában. 800 ezer menekültnek segítenek Afganisztánban, Nepálban és Indiában. A fő hangsúlyt az egészségügyi ellátásra, az iskolák támogatására és a pszichológiai gondozásra helyezik munkájukban. Afganisztánban 2005 óta vannak jelen.

Alexis Prem Kumar a madurai jezsuita provincia tagja Tamil Naduban, Dél-Indiában. Az utóbbi öt évben Afganisztánban teljesített szolgálatot, és több mint tíz éve dolgozik a Jezsuita Menekültszolgálatnál.

Orietalista.hu (Forrás: Magyar Kurír – Fotó: Rediff.com)

Megosztom:

,
Back to Top ↑