Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2017. 06. 05.

Kiűzték az Iszlám Államot Aleppo tartományból – Irány Rakka (videó)

2017. 06. 05.

A Szíriai Arab Hadsereg vasárnap visszafoglalt egy Aleppo tartományban fekvő stratégiai fontosságú települést az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezettől – közölte egy nevének elhallgatását kérő katonai vezető.
Az ISIS terrorszervezet elvesztette Maszkanaht

Az “Iszlám Államnak” nevezett terrorszervezet nagy területi veszteséget szenvedett szombaton, amikor a Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta a megszálló terroristák utolsó Aleppo tartományi erősségét.

Több mint három évig tartotta megszállva az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás Maszkanah várost, amely Al-Rakka tartomány határa közelében fekszik.

Az Aleppo-Rakka országút menti elhelyezkedése és a nagyobb Tabaka városhoz való közelsége miatt, Maszkanah nagy értékű település volt az “Iszlám Állam” terrorszervezet erőinek.

Maszkanah 15 kilométerre fekszik Rakka tartomány közigazgatási határától, ahol a Washington által támogatott arab-kurd Szíriai Demokratikus Erők (DSF) készül az azonos nevű tartományi székhely, a dzsihadisták de facto szíriai fővárosa visszafoglalására.

 A videón Szuhail Al-Hasszan vezérőrnagy, a Tigris Alakulatok parancsnoka és az Euphrates-völgyében indított hadművelet irányítója, találkozik a szíriai orosz haderőcsoportosítás parancsnokságának egyik összekötő tisztjével a híres Kwejersz Légi Támaszponton. A repülőtér most otthont ad a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges egységek ISIS terrorszervezet elleni műveleteit támogató harci helikoptereknek és repülőgépeknek.

Egy nevének elhallgatását kérő katonai vezető szerint Maszkanah az utolsó fontos Aleppo tartománybeli település Rakka kormányzóság előtt.

„Aki Maszkanaht ellenőrizi, az ellenőrzi az Aleppót és Rakkát összekötő főútvonalat”

– tette hozzá a vezető, aki szerint rövidesen vége az IÁ Aleppo tartománybeli jelenlétének.

Az offenzíva kezdete óta a Szíriai Arab Hadsereg több mint 200 települést foglalt vissza. Az IÁ kezén már csak néhány sivatagi falu van Aleppo tartomány keleti és délkeleti részén.

A szombaton elszenvedett veszteséggel, az “Iszlám Állam” terrorentitás nagyon közel került ahhoz, hogy teljesen kiűzzék Észak-Szíriából, a kurd vezetésű “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) készülődő Rakka elleni offenzívája ezt sietteti.

A Szíriai Arab Hadsereg megindult Al-Rakka ellen, miután elfoglalta Maszkanaht

Maszkanah felszabadítása után Aleppo tartomány délkeleti részén, a Szíriai Arab Hadsereg először nyomult tovább Al-Rakka tartomány határa felé.

A Tigris Alakulatokkal az élen, a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei megrohamozták Azizijeh Al-Hadzs és Khirbet Al-Anz falvakat Maszkanah körzetében; ennek következtében rövid összecsapás zajlott az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet fegyvereseivel a térségben.

Egy aleppoi katonai forrás szerint a Szíriai Arab Hadsereg ma délután felszabadította Azizijeh Al-Hadzs ls Khirbet Al-Anz falvakat, miután rövid csatában legyőzte az ISIS terroristák helyi kontingensét.

A hétvégi területi nyereségek eredményeként a Szíriai Arab Fegyveres Erők négy év óta először érték el Aleppo és Rakka tartomány határát.

Amikor Rakka városa elveszik az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás számára, akkor a megszállóknak nem lesz többé helye Észak-Szíriában.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Zenobia (MTI, Almasdarnews)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑