Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2018. 02. 25.

Kleopátra 2018: Egyiptomi-francia hadgyakorlat a Vörös-tengeren

2018. 02. 25.

Az egyiptomi és a francia haditengerészet ,,Kleopátra 2018,, néven február 20. és 23. között közös hadgyakorlatot tartott a Vörös-tengeren. Az esemény az eddigi legnagyobb hadgyakorlat volt, melyet a két ország közösen tartott.
Az egyiptomi haditengerészet parancsnoka Mohamed Farid admirális kihangsúlyozta, hogy ez is erősíti a katonai együttműködést és a kapcsolatokat Egyiptom és Franciaország között.
A hadgyakorlaton az Indiai-óceánon szolgálatot teljesítő francia flotta egységei vettek részt. Elsősorban egy helikopter hordozó anyahajóval fregattokkal és rombolókkal vett részt a gyakorlaton. Egyiptom részéről csapatszállító és járművek szállítására alkalmas hajók vettek részt, melyek partraszállást is gyakoroltak. E mellett jelen voltak az egyiptomi hadsereg légvédelmi rakéta tüzérségi alakulatai is. A gyakorlat részeként a francia és az egyiptomi haditengerészeti kommandós egységek közös kiképzést tartottak, melyeken kereskedelmi hajók ellenőrzését és túszszabadítást gyakoroltak.
Az egyiptomi hadsereg és a francia flotta részéről is egyetértettek abban, hogy a tengeri hadgyakorlat sikeres volt és a közös katonai együttműködés hozzájárul a Vörös-tenger és a Földközi-tenger biztonságának fenntartásához. Továbbá bizonyosságot nyert, hogy mindkét fél.
Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑