Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2020. 08. 27.

Kolumbia iráni rakéták vásárlásával vádolja Venezuelát

2020. 08. 27.

Ivan Duque kolumbiai elnök szerint a venezuelai kormány iráni rakéták vásárlását tervezi, továbbá Fehéroroszország és Oroszország által gyártott fegyvereket kíván beszerezni. A kolumbiai elnök szerint a venezuelai kormány ezekkel kolumbiai fegyveres csoportokat is támogatna.

Duque elnök elmondta, hogy nemzetközi hírszerző szervezetek információi szerint a venezuelai kormány közepes és nagy hatótávolságú iráni rakétákat kíván vásárolni. Szerinte a rakéták meg nem érkeztek meg, azonban Vladimir Padrino venezuelai védelmi miniszter már intézkedett a beszerzésükről.

A kolumbiai kormány azzal vádolja Venezuelát, hogy baloldali fegyveres milíciákat támogatnak. Ezen kívül Kolumbia nem ismeri el Maduro venezuelai elnököt. Kolumbia is a között az 50 ország között van, melyek az amerikai báb Juan Guaidot ismerik el venezuelai államfőnek. Ezeknek az országoknak egyértelműek az Egyesült Államok szabja meg, hogy külpolitikai szinten milyen állást foglalnak és milyen véleményt alakítanak ki.

Juan Guaido amerikai báb politikus korábban elhagyta Venezuelát, miután az amerikai kormány által küldött zsoldosoknak nem sikerült megdönteniük a legitim venezuelai kormányt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑