Cadmus fordítás Cadmus
Internet sejkség

2015. 06. 18.

Korán szavai Abdel Rahman sejk tolmácsolásában (4. rész)

2015. 06. 18.

Minden nap távolabb a békétől, Megelégedett lélek, Megbocsájtás.

Minden nap távolabb a békétől

Al-`Ankabut Chapter 29: Verse 47

„Ne szálljatok vitába az Írás Népével, csak ha az jobb (helyzetet hoz). (Különösen) azokkal ne, akik közülük elkárhozottak. Mondjátok: Hiszünk abban, ami nekünk megnyilatkozott és ami nektek megnyilatkozott. Istenünk és a ti Istenetek Egy és mi Őbenne békéltünk meg”

Az Iszlám arra int, hogy kerüld a vitákat, keresd a megbékélés útját, inkább térj ki azok elől, akik beléd akarnak kötni. Ma pedig mindenkinek ki kell térnie előlünk, mert mindenkibe belekötünk…még saját testvéreinkbe is…A béke hordozói helyett a gyűlölet hordozói lettünk…Ez nem Iszlám, ami a szálám, azaz béke szóból jön. Ez valami más.. Ez egy őrület, ami a Sátán műve.. Ami ma van, azt nem a mi Könyvünk hirdeti…

Megelégedett lélek

MEGELÉGEDETT LÉLEK

„Ó, megnyugodott lélek! Térj meg Uradhoz megelégedéssel és az Ő megelégedettségével. Térjen be szolgálóim közé, térj be kertembe”

A hit a lélekről szól. Ahogy a testet lehet edzeni, úgy a lelket is. A Ramadánnak is ez az egyik feladata. A lélek tisztasága hozza magával a szándék tisztaságát, ami elvezet a tettek tisztaságáig. Ha ez fennáll, akkor a lélek megelégedettséggel állhat az örök kertek kapujában.

Megbocsájtás

„Illő szó és megbocsájtás jobb, mint adomány, melyet ártás követ.  Allah a Gazdag, az Irgalmas”

Al-Baqarah Chapter 2 , Verse 264

Al-Baqarah Chapter 2 : Verse 264

Sokan hiányolják az Iszlámból a megbocsájtást, az irgalmat. A fenti aya egy a sok közül, ahol a megbocsájtás előírás. Az ember is csak akkor nyerhet könyörületet Allahtól, ha maga is azt ad. Ha nincs megbocsájtás, marad az ítélet, melyben az ember gyenge. A rossz ítélet pedig oda nem való cselekvés sort hoz felszínre, aminek eredménye a harag, mely útjára indul. Haragra pedig csak harag a válasz. A megbocsájtást szeretet indítja útjára és szeretetre csak szeretet lehet a válasz.

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

Megosztom:

,
Back to Top ↑