Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2016. 05. 30.

Kormányfüggetlen diktatúra – avagy éljen a szép új világ

2016. 05. 30.

A liberálisok uralta „új kor” ideje valójában az emberiség egyik legszomorúbb kora, ahol a szabadságra hivatkozva veszik el a szabadságjogokat és az emberek érdekeire hivatkozva szolgálják a nagyvállalatok érdekeit. Most éppen a szabad sajtót támadták meg: azt is el akarják venni tőlünk.

Tegnap jelent meg a híradás az EU újabb bomba ötletéről: ez pedig az, hogy kormányfüggetlen médiahatóságokat kell felállítani. Ezek szerint a magyari Médiahatóság ötletét minden támadás ellenére mégiscsak elfogadják – csak ők máshogy, más érdekeket kiszolgálva.

Az ötlet ugyanis az lenne, hogy az új médiahatóságok függetlenek lennének a kormányoktól, politikától és a médiaipartól. Szépen hangzó, nagy szavak. Csakhogy, mi már láttuk, milyen is az, amikor nemzetek feletti, „független” hatóság irányítja a médiát. És látjuk azt is, hogy ma kik is állnak a magát „függetlennek” deklaráló médiumok mögött.

Nincs ugyanis olyan, hogy függetlenség. Egy olyan szintű szabályozószervet, mint a médiahatóság, valaki, vagy valakik irányítanak. Hogy ezek az irányítók kik, az eddig a mindenkori, demokratikusan megválasztott nemzeti kormányzatoktól függött. Brüsszel szerint viszont ez helytelen.

Látjuk a helyzet abszurditását? Brüsszel szerint helytelen, hogy a nemzeti médiahatóságok a nemzet akaratától függjenek. Csak állunk, és bámulunk tátott szájjal, mint az a bizonyos hal a szatyorban, ezt hallva. Mi van??! A nemzetnek nincs joga abba beleszólni, hogy milyen információk birtokába juthat, és hogy kik és hogyan tálalják azt? Már megbocsássanak, de mi a fészkes fenét gondolnak azok, akik ilyen hülye ötleteket találnak ki?

Hogy mit gondolnak? Hát először is sok mindent. Nem hülye emberek hülye ötlete ez az új médiaszabályozás. Ugyanis, azt is olvashattuk, ha kíváncsian nézzük a bruxinfo.eu-t, hogy az EU határozná meg, hogy mik a függetlenség kritériumai.

Igen, kérem, az Európai Unió. Az a szervezet, amelyik ellenez minden nemzeti, az emberek érdekeit szolgáló döntést. Az a csoportosulás, mely látványosan és nyilvánosan szolgál ki nagyvállalati érdekeket, s melynek vezetői rendre Soros György mondatait visszhangozzák a nagy brüsszeli üvegkalickában, amit ők parlamentnek neveznek.

„Televíziózási és videózási szokásaink megváltozhattak ugyan, értékeink azonban nem. Az új szabályok segítségével gondoskodni fogunk a médiapluralizmusról és az audiovizuális szabályozó szervek függetlenségéről, valamint arról, hogy a gyűlöletkeltésnek ne legyen helye a videomegosztó platformokon. Ezenkívül az online platformok világában egyenlő versenyfeltételeket, felelősségteljes magatartást, bizalmat és méltányosságot kívánunk biztosítani” –nyilatkozta az eset kapcsán Günther Oettinger, a digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztos.

Lássuk, mit is takar ez a kis, elsőre ártatlannak tűnő nyilatkozat.

Először is azt, hogy a szabályozás német (értsd: liberális) „értékek” mentén menne végbe. Az új szabályozás gondoskodna tehát a „médiapluralizmusról”, vagyis arról, hogy a balliberális, kereszténység- és nemzetellenes médiumok még nagyobb súllyal legyenek jelen az emberek mindennapi életében. Gondoskodnának a médiahatóságok nemzetfüggetlenségéről – ennek abszurditását fentebb már vázoltuk. Gondoskodnának arról, hogy „gyűlöletkeltésnek ne legyen helye a videómegosztó platformokon”.

Na kérem, itt a pont. Ugyanis a liberális véleménydiktátorok szerint minden gyűlöletkeltés, ami nem liberális. Lássuk ebből a szempontból Németországot, elvégre, információink szerint a most tárgyalt ötlet német kreálmány.

Németországban a hivatalos politika szerint gyűlöletbeszédnek számít, ha valaki azt mondja, hogy a migránsokat kívül kell tartani Európa határain. Gyűlöletbeszédnek számít, ha valaki a liberális „értékeket” (pl. a homoszexualitás, multikulturalizmus, stb.) kritizálni meri. Gyűlöletbeszéd még a véreskezű török diktátor, Erdogan kritizálása is! Gyűlöletkeltés, ha valaki nemzeti eszményeket hirdet. Gyűlöletkeltés minden, ami nem liberális, nem atlantista, nem nyugatbarát.

Az új médiahatóságok ráadásul kikényszerítési jogkörökkel is fel lennének ruházva, hogy a „gyűlöletkeltő” tartalmakat eltávolíttassák. Ebbe a kategóriába viszont szinte minden beleesik. Egy cikk, videó, riport, mely arról beszél, hogy a migránsok beengedése helytelen, és a kultúránkat meg kell védeni. Egy keresztény prédikáció. Egy nemzeti rockzenekar videóklipje. Bármi.

A nemzetektől független médiahatóságok ötlete tehát nemcsak abszurdum, hanem egy jól kigondolt terv, mely alapján bármit liberális (félig sem) barátaink nyugodtan cenzúrázhatnának központilag mindent, ami nekik nem tetszik. Ez a terv a diktatúra terve.

Az ötlet eredetét pedig jól mutatja az a tény, hogy az új központosított szabályozás a reklámokra vonatkozó törvényeket gyakorlatilag teljes mértékben eltörölné, vagy átalakítaná úgy, hogy fő műsoridőben sokkal több reklámot nyomhassanak a médiumok a nézők arcába, sokkal kevesebb valódi tartalom mellett.

Ja, és ne felejtsük el, hogy ez a törvény megszavazása esetén automatikusan minden országra kötelező érvényű lesz, és az EU ki is fogja kényszeríteni ezen új szabályozás betartását. Az, hogy az EU melyik demokratikusan meg nem választott szerve fogja ezt ratifikálni, gyakorlatilag lényegtelen.

Orientlaista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑