Cadmus fordítás Cadmus
Magyarország

2017. 10. 13.

Kormányinfo: Fellépnek a Szíria elleni szankciók ellen?

2017. 10. 13.

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap kijelentette, hogy Magyarország segíti az üldözött keresztények hazatérését. A keresztényüldözésről tartott nemzetközi konferencián ezt mondta:

„Mi, magyarok azt akarjuk, hogy a szír, az iraki és a nigériai keresztények minél előbb visszatérhessenek arra a földre, ahol őseik már több száz év óta laktak; ezt nevezzük magyar szolidaritásnak”

Ezzel kapcsolatban két kérdésem van:

Bármely felelős szíriai vezető elmondaná, hogy országukban a helyzet viszonylagos normalizálását rendkívül súlyosan akadályozzák a Szíria elleni szankciók.

Most, hogy az Orbán-kormánynak (Martonyi János személyében) már nem az amerikai és brüsszeli érdekeket védő külügyminisztere van, hanem Szijjártó Péter személyében egy olyan külügyminiszter, aki határozottan képviseli a valódi magyar és európai érdekeket és értékeket, nem készülnek megszólalni Brüsszelben a Szíriai elleni uniós szankciók megszüntetéséért? Ugyanis ebben az esetben a szíriai keresztények is sokkal inkább visszatérhetnének hazájukba.

Martonyi János külügyminiszter az amerikai érdekek hazai érvényesítése úttörőjeként 2012-ben a lehető legaljasabb módon szakította meg a magyar-szíriai diplomáciai kapcsolatokat. Az alábbiakban csatolt, arról kiadott közleményből láthatóan a terroristákat segítő Szíriai Forradalmi és Ellenzéki Erők Nemzeti Koalícióját tekintve „a szíriai nép egyetlen törvényes képviselőjének” és nem az Aszad-kormányt.

Nem gondolják, hogy a két ország diplomáciai kapcsolatait haladéktalanul helyre kell állítani, hiszen akkor sokkal hatékonyabban tudunk Szíriának és az ottani keresztényeknek segíteni és az valóban segítené a valódi szíriai menekültek hazatérését Európából?

Ehhez szeretném idézni Szijjártó Péternek a Demokrata hetilap legfrissebb számában adott interjújának zárómondatait: „Aki a hazáját akarja képviselni, az nem bújhat el a konfliktusok elől. Ha gyáva vagy, eltaposnak.”

Lovasistvan.hu 

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑