Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2019. 09. 23.

Közel negyven szaúdi támadás történt jemeni civilek ellen egy napban

2019. 09. 23.

Harminckilenc légicsapás volt a szaúdi koalíció válasza a jemeni elnök békeajánlatára, mely a szembenálló felek közötti tűzszünetet segítette volna elő.

Yahya Saree dandártábornok, jemeni katonai szóvivő szerint a szaúdi katonai koalíció több légitámadást is végrehajtott civil célpontok ellen az utóbbi 12 órában Jemen több tartományában.

A jemeni hírügynökség (Yemen Press Agency) helyi beszámolókból listát állított össze az utóbbi órákban történt szaúdi katonai agresszióról.

A beszámolók szerint a szaúdi vadászgépek 15 bevetést hajtottak végre a Najran frontvonalon, 8 légicsapást pedig Hajjah kormányzóság Hardh körzetében.

Maaarib kormányzóságban három légicsapás történt Sirwah körzete ellen, tobábbá 7 támadás történt Al-Safra és Sahar körzetek ellen. Amran kormányzóságban négy támadást hajtottak végre a Dheen hegységben és kettőt az Al-Boqa sivatagban.

Ezek a támadások annak ellenére történtek, hogy Mehdi Al-Mashat jemeni elnök felajánlotta, hogy befejezik a katonai akciókat Szaúd Arábia ellen, ha ezek után ők sem támadnak jemeni célpontokat. Ebből azonban jól látható, hogy a 2015-óta Jemennel hadban álló Szaúd Arábia egyáltalán nem törekszik a békére.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (uprising.today)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑