Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 08. 22.

Közép Szíria: Négy kilométer és bezárul a hurok az ISIS körül

2017. 08. 22.

A Szíriai Arab Hadsereg újabb települést foglalt el egy stratégiai gázmező közelében az ISIS terrorszervezettől Közép-Szíriában.

2017.08.21. Zen Adra jelenti.

Damaszkusz, Szíria (17:55) – Az “Iszlám Államnak” nevezett terrorszervezet fokozódó mértékben több területet veszít el a Szíriai Arab Hadsereggel szemben, amely a kelet-szíriai Deir Ezzor város felmentésére készülődik.

Az orosz mentorok által kiképzett ISIS Vadászok vezetésével, a szíriai kormánycsapatok ma fel tudták szabadítani a terroristák megszállta Huwajszisz települést és az Abu Duhur-hegy legnagyobb részét, nyugatra a startégiai fontosságú Al-Shaer-hegységtől, Homsz tartomány középső területén.

A mostani előretörés sokkal nagyobb mértékben megkönnyíti a Szíriai Arab Hadsereg támadását a Bilaasz-hegy ellen, északra Huwajszisztól. Ezzel a hadmozdulattal az összes ISIS megszállta település a Szíriai Arab Hadsereg tüzérségének hatókörébe kerül Hama tartomány keleti területén.

Eközben a szíriai kormánycsapatok nyomást gyakorolnak az ISIS terrorszervezet fegyvereseire, hogy szíriai és orosz légi csapások támogatásával meggátolják az állásaik elleni támadásokat a kelet-hamai katlanban.

Forrás: almasdarnews.com

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑