Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2019. 05. 04.

Közös szíriai-iraki műveletek zajlanak az iraki határ közelében

2019. 05. 04.

Az iraki Hashd Al-Shaabi (népi mozgósítás) erői bejelentették, hogy egy tisztogató jellegű katonai műveletbe kezdenek az iraki-szíriai határ közelében azért, hogy megtisztítsák azt az Iszlám Állam terroristáiról. Ezzel egy időben a szíriai hadsereg hasonló műveletbe kezd a határ másik oldalán.

A hadműveletet irányító iraki parancsnok elmondta, hogy céljuk a határvidék megtisztítása egy 230 kilométeres szakaszon. A művelet a Deir Ezzor kormányzóság keleti részén található Albu Kamal, és a délebbre található Sawaneh, Busairi térsége között zajlik, egészen a Homs keleti részéig, az Al-Tanf zónáig.

A hadművelet célja a határvidék megtisztítása a terroristáktól, ugyanis mindkét fél arra törekszik, hogy újra megnyithassák az iraki-szíriai határt a kereskedők és az utazók előtt.

Az Iszlám Állam terroristái korábban ugyanis a sivatagban rejtőzködtek a határ menti övezetben és innen indítottak támadást a szíriai hadsereg alakulatai ellen. A térségben pedig már több tucat katona vesztette életét a rajtaütések következtében.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Muraselon.com

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑