Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 06. 30.

Kudarcot vallott az izraeli támogatottságú “Déli Front” offenzíva Szíriában

2015. 06. 30.

Egy hét telt el mióta az FSA “Déli Frontja” és az Al-Kaida terrorhálózat tagszervezete a Nuszra Front megindították nagy kiterjedésű offenzívájukat Khirbet Ghazaleh stratégiai fekvésű városa és Daraa tartomány fővárosa ellen; és bebizonyosodott, hogy ez a roham képtelen volt elérni bármilyen jelentős eredményt, mert az elesett vahabita terroristák hullái beborították ezeket a kiemelt körzeteket.

Vasárnap reggel az FSA “Déli Frontja” fegyveresei (az Al-Kaida szövetségesei támogatásával) megrohamozták a Szíriai Arab Hadsereg védelmi állásait Daraa város Al-Manashijah-kerületében azért, hogy nem kevesebb mint két órával később visszavonuljanak miután súlyos veszteségeket szenvedtek és kiégett négy páncélozott járművük az intezív tűzharc során a dél-nyugati peremen.

Egy katonai forrás a tartományi fővárosból közölte, hogy a Szíriai Fegyveres Erők teljesen a kezükben tartják az Al-Wahid ellenőrző pontot miután szombat éjjel kemény összecsapásokat vívtak az FSA “Déli Front” fegyvereseivel.

Daraa tartomány észak-keleti részén az FSA “Déli Front” már negyedik alkalommal képtelen volt a Szíriai Fegyveres Erők védelmi állásainak áttörésére az elmúlt 6 nap során a kiemelt jelentőségű Khirbet Ghazaleh városnál; a vahabita fegyveresek 18 társukat veszették el vasárnap még az éj leszállta előtt. Ez a város déli stratégiai irányban fekszik a Szíriai Arab Hadsereg 5. Páncélos Hadosztály Parancsnokságának otthont adó Izra településtől, amely a szíriai kormány erőssége.

Eközben a Nuszra Front és az FSA “Déli Front” terrorszervezetek Al-Kunejtra tartományban sem értek el jobb eredményeket, amikor több támadást hajtottak végre Dzsabatha Al-Khaszhab, Al-Hamidijeh, Al-Moshara, és Bejt Dzsin szíriai városok ellen; ezeket a rohamokat a Szíriai Arab Hadsereg 7. Gépesített Hadosztály 90. Dandára, a Fudzs Al-Dzsolan (Golán Ezred) és a Liva Szukkur Al-Kunjetra (Al-Kunjetra Sólymainak Dandára) lojalista hazafias milíciák mind visszaverték. A vahabita terroristák visszahúzódtak az általuk megszállt dél-nyugati területsávra Daraa tartományban és az Izrael által megszállt Golán-fennsíkra.

(Megjegyzés: A térkép piros színnel jelöli  a Szíriai Arab Hadsereg és a kormányhoz hű csoportok által ellenőrzött területet, zölddel a terrorista Nuszra Front és az FSA (Szíriai Szabad Hadsereg) által megszállt területet, és fekete színnel az 1967 óta izraeli megszállás alatt lévő szíriai Golán-fennsíkot.)

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑