Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 10. 01.

Külföldi média delegáció járt Hama és Idleb felszabadított településein (képek)

2019. 10. 01.

Európából, Ázsiából és Latin Amerikából érkezett 60 fős média küldöttség látogatta meg Idleb kormányzóság déli részét és Hama kormányzóság északi részét, ahol a jelenlegi helyzetet tekintették meg miután az ottani településeket felszabadította a Szíriai Arab Hadsereg.

A delegáció ellátogatott Khan Sheikhounba, ahol megtekintették a Jabhat Al-Nusra terroristái által korábban épített alagút rendszert. Ezen kívül megtekintették a terroristáktól begyűjtött fegyvereket Wadi Al-Asal, Kafar Zeita és Lataminah településeken.

A SANA hírügynökség szerint a külföldi média delegáció ellátogatott a ,,Fehér Sisakosoknak,, nevezett terrorista csoport egyik rejtekhelyére, ahol megnézték az ott tárolt fegyvereket és szembesültek a terroristák által terjesztett korábbi hazugságokkal.

.

A külföldi újságírók Khan Sheikhounban azt is láthatták, hogy a szíriai állam hogyan segíti a felszabadított városba visszatérő lakosságot az infrastruktúra helyreállításával. A terroristák elűzése után ugyanis visszatért a béke és a biztonság a városba és újra visszatérnek a normális élet feltételei. Mindezt Fadi Sadoun, Idleb kormányzója mondta el a külföldi média képviselőinek.

A kormányzó azt is elmondta, hogy sok, jelenleg Idleb városában lévő szíriai állampolgár szeretne visszatérni a felszabadított területekre, azonban a terroristák az Abu Dohour folyosónál nem engedik, hogy elhagyják a körülzárt várost.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (SANA)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑