Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Magyarország

2015. 04. 09.

Külföldi titkosszolgálatok terrorfenyegetettséggel riogatják a magyar lakosságot

2015. 04. 09.

Bizonyos érdekkörök ügyetlen próbálkozásokkal próbálják alátámasztani az Irakban és Szíriában működő, az amerikai titkosszolgálatok által létrehozott terrorszervezet elleni magyar katonai fellépés szükségességét. A Bács-Kiskun megyei Zsana község honlapját állítólag “feltörték”, azon egy terrorista fotóját helyezték el, valamint az “I love IS” feliratot.


Ugyan a történtekből mindössze annyi a tény, hogy a község honlapján megjelent az angol felirat és egy terrorista fotója, a fővonalú sajtó máris levonja a messzemenő következtetést, miszerint a község weboldalát az ISIS terrorszervezet hackerei törték fel. A még messzemenőbb következtetést egyelőre nem mondják ki, de a propagandaesemény célja egyértelmű; néhány ilyen “hackertámadás”, és ezek hatására az egyszerű magyar médiafogyasztónak azt kellene gondolnia, hogy teljességgel indokolt az iraki katonai beavatkozás, mert “minket is fenyeget a terrorszervezet”.

zsana-isis

Ez a kép fogadta a zsanai honlapot megnyitó látogatókat.

Ha a fővonalú média megenged magának ilyen messzemenő következtetéseket, mi is levonhatunk néhányat:
valakik kifejezetten abból a célból törnek fel magyarországi weboldalakat és helyezik ott el az ISIS propagandaanyagait, hogy azt a látszatot keltsék, Magyarországot is közvetlen fenyegeti a terrorszervezet, és így a lakosságot meggyőzzék a magyar katonai szerepvállalás szükségességéről.

Mivel Washington hivatalosan is felkérte a magyar kormányt, hogy küldjön katonákat Irakba az Iszlám Állam elleni harcra, nem nehéz kitalálni, hogy kiknek áll érdekében ez a propagandaakció. Régóta a CIA műveleti területe Magyarország, de ilyen átlátszó propagandát nagyon régen nem láthattunk az amerikaiak részéről, eddig legalább a látszatra adtak.

Vajon hány község weboldalát fogják még feltörni az amerikaiak, mire a magyar lakosság elhiszi, hogy be kell avatkoznunk az Assad-kormány megdöntésére kiképzett terrorszervezetük ellen? Meddig mennek el a lakosság meggyőzésében? Magyarországi gáztározók elleni terrortámadást is terveznek, hogy igazolttá tegyék a magyar részvételt? Tett-e valamit a kormány az ellen, hogy külföldi titkosszolgálatok terrorfenyegetettséggel riogatják a magyar lakosságot, vagy a kormány is közreműködik mindebben? Minél több ilyen “hackerakciónak” lehetünk szemtanúi, annál inkább felmerül annak lehetősége, hogy a CIA tényleg komolyan gondolja a magyar beavatkozás kiprovokálását, és szabotázsakciókat kezdhet Magyarországon.

Úgy tűnik egyébként, hogy nem a zsanai honlap az egyetlen, megy áldozatul esett a hackerek támadásának. Szerdán délután az oviszulo.hu honlapon is ugyanaz a kép fogadta a látohatókat, mint kedden este a zsanai honlap esetében. A Klubrádiónak nyilatkozó Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő egyébként nem tartja veszélyes támadásnak, vagy annak előjelének a zsanai honlap feltörését, szerinte azonban a terrorfenyegetettség nő, ezért a szolgálatoknak jobban kell figyelni. – írta a baon.hu.

Orientalista.hu – (Forrás: hidfo2015.wordpress.com)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑